UK: Stor e-juicefabrik totalförstörd i brand

Vape- och e-juicetillverkaren Dinner Ladys fabrik i Blackburn har brunnit ner. Trots att branden fyllde staden med svart rök, blev ingen skadad i branden. Fabriken blev däremot totalförstörd.
”Allt är borta, tillsammans med hela vår senaste beställning” konstaterar Fritte Vanecek från Eciggkedjan, en av flera distributörer av Dinner Ladys e-juicer i Sverige.

Det var den 12 september som elden härjade i en av Storbritanniens största fabriker för e-vätska och vejpprodukter. Dinner Ladys e-juicelinjer och engångsmodeller tillhör några av världens mest sålda, men på grund av branden har man nu valt att tillfälligt stoppa all försäljning från sin hemsida. 

”Vi räknar med att kunna flytta över och fortsätta produktionen i andra fabriker. Både företagskunder och slutkunder kommer att få sina leveranser via olika ställen medan vi hanterar den olyckliga situationen” skriver Vape Dinner Lady via sin hemsida.

En av de största inom e-juice

Vape Dinner Lady har funnits sedan 2016 och har idag över 200 anställda. Det gör Dinner Lady till ett av världens största e-juicetillverkare. Enligt uppgifter i branschtidningen the Grocer, levererar företaget e-juice och engångsvapes till vejpshoppar och convenience butiker i 115 länder. 

“Det kan uppkomma vissa störningar i leveranserna, men vi fortsätter att ta emot ordrar” säger en talesperson för Dinner Lady till the Grocer.

”Allt blev till aska”

I Sverige sker distributionen av Dinner Ladys produkter via flera olika leverantörer. En av dem är Eciggkedjan. Produktchefen Fritte Vanecek konstaterar att företagets senaste stora order stod i lastlagret när branden härjade. Många pallar med EU-reglerade 10 millilitersflaskor och specialtillverkade etiketter på svenska, gick upp i rök.

“Ja, det blev till aska. Men de arbetade hyfsat fort på Dinner Lady och nu väntar vi en ny leverans i början på nästa vecka” säger Fritte Vanecek som inte tror att branden kommer att påverka leveranserna i någon större utsträckning.

Läs mer om branden i Blackburn:
Dinner Lady Vape factory engulfed by huge fire and ‘melts’ as choking smoke fills town and locals told to shut windows

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *