Om Vejpkollen

Stefan Mathisson, journalist, vejpare och skäggig.

Vejpkollen är en nyhetsblogg. En plattform för aktuell information om e-cigaretter, eller vejpning, som är det svenska ordet för att använda elektroniska cigaretter.

Tanken med Vejpkollen är att förmedla nyheter om e-cigg ur ett perspektiv som är relevant och matnyttigt för vejpare. Det kan handla om hälsofrågor, forskning, trender, politik eller annat som har betydelse för de som slutar röka med hjälp av vejpning (vape, vaping eller hur användaren nu väljer att skriva)

Vejpkollen drivs på ideell basis av mig, Stefan Mathisson. Jag är även ansvarig utgivare och tidningen är registrerad hos Mprt*. Till vardags jobbar jag bakom kassan i en av Göteborgs dedikerade vejpshoppar. Jag träffar med andra ord vejpare och rökare dagligen i mitt arbete och försöker svara på deras många frågor så gott det går. Jag har tidigare jobbat som redaktör, fotograf, redigerare och reporter inom både fack och dagspress och vejpkollen.se har blivit en naturlig kombination av min bakgrund, min egen historia som rökare och mitt stora intresse för skadereducering, via e-cigaretter.

Har ni synpunkter på innehållet i Vejpkollen, kontakta mig gärna!

Det är även möjligt att stödja projektet via min Patreon eller via SWISH som du kan läsa mer om här!

*Utgivningsbevis innebär ett grundlagsskydd som innefattar meddelarskydd (källor får inte efterforskas av myndigheter) och att ansvarig utgivare är den som har det straffrättsliga ansvaret för en publicering (inte enskilda skribenter).

Kontakta mig gärna: stefan(snabel-a)vejpkollen.se

Dela gärna info om Vejpkollen via länkarna nedan!

4 Kommentarer on “Om Vejpkollen

 1. Hejsan, Sveriges största forum för E-Cigaretter, Vejpning och allt inom detta område. Sveriges största Databas inom detta område. Mängder med kunskap och vilja. Ett forum för alla över 18 år

  Har bytt webbadress, från http://www.e-cigarettforum.se TILL http://www.ecigarettforum.se jag informerar Er om detta för alla som inte hittar tillbaka, eller söker mer kunskap, eller vill dela med sig av kunskap.

  1. Den tackar vi för! E-cigarettforum är en viktig källa för alla nya vejpare som söker bra svar och framför allt stöd i jungeln av produkter och åsikter . Bra jobbat Anders!

 2. Har varit på forumet sen jag slutade röka 2015, sammahållningen där är väldigt bra och alla hjälps åt att hålla ciggen på behörigt avstånd.

  Efter år av DIY är jag nu nere i 0mg, jag vejpar dessutom bara menthol numera, mums. Använder Geekvape Boost Pod med RBA, samt Siren II.

  Jag är oändligt tacksam över forumet som fick mig att fortsätta vejpa istället för att tända en cigg till. Vapeforumet rekommenderas varmt!

  Även Vejpkollen är ett välkommet informationsfönster, Tack!

  (Saknar dock ett nyhetsbrev härifrån, var finns det?)

  1. Hej Ingemar! Kul att du gillar Vejpkollen!
   E-cigarettforum var det första fönstret till andra vejpare för mig för 5 år sedan när jag (av misstag) fimpade min sista cigarett efter att ha testat en e-cigg. Trevligt att det fortfarande lever, vid sidan av alla Facebookgrupper (som kanske inte passar alla i formatet).

   Angående nyhetsbrev: ja, jag funderar på om det skulle fungera. I dagsläget driver jag Vejpkollen på fritiden (tre barn och villa = på natten när alla sover 😉 så det blir lite mycket på en gång. Men vi får se! Har det i åtanke i alla fall. Kanske en sån där rss-flödeslänk skulle fungera?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *