Om Vejpkollen

Stefan Mathisson, journalist, vejpare och chefredaktör.

Vejpkollen började som en nyhetsbloigg som numera är en tidning. Det är plattform för aktuell information om e-cigaretter, eller vejpning, som är det svenska ordet för att använda elektroniska cigaretter, samt andra nikotinprodukter som håller före detta rökare rökfria.

Tanken med Vejpkollen är att förmedla nyheter om e-cigg och andra rökfria sätt att bruka nikotin, ur ett perspektiv som är relevant och matnyttigt för användare. Det kan handla om hälsofrågor, forskning, trender, politik eller annat som har betydelse för de som slutar röka med hjälp av vejpning (vape, vaping eller hur användaren nu väljer att skriva), snus eller nikotinpåsar.

Vejpkollen är en oberoende tidning som drivs av Mathisson Media. Chefredaktör och ansvarig utgivare är jag, Stefan Mathisson, och tidningen är registrerad hos Mprt*. Tidningen grundades 2019 för att användare och engagerade inom området för skademinimering, skulle få en plattform för debatt och nyheter om fenomenet. Jag ville skapa ett forum där frågorna speglar den verklighet som de allra flesta som använder nikotin i dag befinner sig i. Det övergripande syftet är därför att lyfta frågan om skademinimering för rökare till en högre nivå,  att främja debatten och bidra till en utveckling där användare har en självklar röst i samtalet.

Jag har tidigare jobbat som redaktör, fotograf, redigerare och reporter inom både fack och dagspress, men även bakom disken i en vejpshop i många år. Vejpkollen.se har blivit en naturlig kombination av min bakgrund, min egen historia som rökare och mitt stora intresse för skadereducering.

Har ni synpunkter på innehållet i Vejpkollen, kontakta mig gärna!

Det är även möjligt att stödja projektet via min Patreon eller via SWISH som du kan läsa mer om här!

*Utgivningsbevis innebär ett grundlagsskydd som innefattar meddelarskydd (källor får inte efterforskas av myndigheter) och att ansvarig utgivare är den som har det straffrättsliga ansvaret för en publicering (inte enskilda skribenter).

Kontakta mig gärna: stefan(snabel-a)vejpkollen.se

Dela gärna info om Vejpkollen via länkarna nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *