Om Vejpkollen

Vejpkollen började som en nyhetsblogg som numera är en regelrätt tidning. Det är plattform för aktuell information om e-cigaretter, eller vejpning, som är det svenska ordet för att använda elektroniska cigaretter, samt andra nikotinprodukter som håller före detta rökare rökfria.

Tanken med Vejpkollen är att förmedla nyheter om e-cigg och andra rökfria sätt att bruka nikotin, ur ett perspektiv som är relevant och matnyttigt för användare. Det kan handla om hälsofrågor, forskning, trender, politik eller annat som har betydelse för de som slutar röka med hjälp av vejpning (vape, vaping eller hur användaren nu väljer att skriva), snus eller nikotinpåsar.

Vejpkollen är en oberoende tidning som drivs av SM Media Productions AB. Ägare, chefredaktör och ansvarig utgivare är jag, Stefan Mathisson. Tidningen grundades 2019 för att användare och engagerade inom området för skademinimering, skulle få en plattform för debatt och nyheter om fenomenet. Jag ville skapa ett forum där frågorna speglar den verklighet som de allra flesta som använder nikotin i dag befinner sig i. Det övergripande syftet är därför att lyfta frågan om skademinimering för rökare till en högre nivå,  att främja debatten och bidra till en utveckling där användare har en självklar röst i samtalet.

Tidningen är givetvis registrerad hos Mprt*.

Jag som driver det här projektet (eller vad det nu är) har tidigare jobbat som redaktör, fotograf, redigerare och reporter inom både fack och dagspress, men även bakom disken i en vejpshop i många år. Jag jobbar idag som frilansande journalist och medial konsult – något som gör det möjligt för mig att finansiera Vejpkollen. Tidningen har blivit en naturlig kombination av min bakgrund, min egen historia som rökare och mitt stora intresse för skadereducering. Förfrågningar om bevakning, andra samarbeten, nyhetstips och synpunkter skickas med fördel till stefan (snabel-a) vejpkollen.se

Det är även möjligt att stödja Vejpkollen via min Patreon – som du kan läsa mer om här!

*Utgivningsbevis innebär ett grundlagsskydd som innefattar meddelarskydd (källor får inte efterforskas av myndigheter) och att ansvarig utgivare är den som har det straffrättsliga ansvaret för en publicering (inte enskilda skribenter).

Vejpa lugnt!

Stefan Mathisson, ansvarig utgivare, redaktör och grundare, vejpkollen.se

1 Kommentar on “Om Vejpkollen

  1. Både ni och EU och regeringen ska skita i om vi röker eller snusa det är vi som bestämmer vi är inte livegna dom flesta av oss är myndiga!!!!!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *