Delstat förbjuder alla e-cigaretter – marknadsför nikotinplåster

Massachusetts förbjuder fösäljning av ALLA vejpprodukter i fyra månader. Det är det hårdaste slaget mot lokala vejpshoppar hittills i USA, där flera delstater nu planerar förbud mot olika vejpprodukter.

Orsaken är att myndigheterna i Massachusetts ”behöver tid” för att utröna om det plötsliga utbrottet av lungskador bland e-cigarettanvändare i USA har med ”nikotin eller THC att göra”.

Förbudet börja gälla direkt och handlare tvingas ta ner varorna från hyllorna omedelbart. För vejpshoppar, som bara säljer vejprelaterade produkter betyder det givetvis att hyllorna töms och ingen försäljning över huvud taget kommer att ske de närmaste fyra månaderna.
Myndigheterna nämner ingenting om de tänker hantera de konkurser som nu drabbar hundratals vejpshoppar i delstaten.

Nikotinplåser till vejpare

Andra aktörer på nikotinmarknaden får det desto bättre. Cigaretter berörs inte av förbudet, och myndigheterna lägger extra stora beställningar till olika läkemedelsföretag:

”Delastaten kommer att se till så att det finns tillräckligt med andra nikotinpreparat och läkemedel, som tuggummi och nikotinplåster, på apoteken och att vem som helst, även utan recept, kan köpa dem via sin sjukförsäkring.” meddelar myndigheterna i Massachusetts.

Lokala vejpare försöker nu organisera en kampanj under hashtaggen #vapingsavedmylife på sociala medier där de uppmanar e-cigarettanvändare som slutat röka med hjälp av produkterna att höra av sig till hälsovårdsmynbdigheten i Massachusetts för att stoppa förbudet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *