Miten vejpshoppers vähentää koronaviruksen riskiä?

E-mehunäytteiden ja -palveluiden rajoittaminen saastumisen estämiseksi.

Käsien desinfiointiaine, rajoitettu asiakaskontakti ja vähemmän maistelua. Ruotsalaisten vejpshoppareiden arkea koronaviruksen levitessä yhteiskunnassa.
"Testausasemat on poistettu, ja suosimme käteisen sijaan swish- ja korttimaksuja. Ohjaamme oireilevat asiakkaat verkkokauppaan. Se on henkilökunnan vuoksi", sanoo Niklas Sandin eSmokesista.

Vejpkollen on kysynyt useilta sähkösavukekaupoilta eri puolilla maata, miten ne hallitsevat koronaviruksen riskiä. Myymälöiden henkilökunta on haavoittuva ryhmä, sillä myymälöissä liikkuu paljon ihmisiä. Jatkuva hygienisointi on välttämätöntä. Tämä on asia, joka on nyt käymässä selväksi kaupoissa. 

"Olemme ottaneet käyttöön täysin uudenlaisen julkisten tilojen hygienisoinnin. Kaikki pyyhitään useita kertoja päivässä, jotta varmistetaan, että myymälät ovat puhtaita eivätkä tartu millään tavalla. Samalla tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden desinfioida kätensä matkalla myymälään", kertoo Michael Karvonen joka ylläpitää Vapemorea, jolla on useita myymälöitä Keski-Ruotsissa.

Tottua palveluun

Vejpshoppar on paikka, jonne käyttäjät tulevat hakemaan palvelua. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat ovat tottuneet testaamaan mehustimia ja saamaan käytännön palvelua vikaantuneille laitteille.

"Asiakkaiden tuotteita käsitellessään henkilökunnan on käytettävä suojakäsineitä. Henkilökunta ei testaa asiakkaiden sähkösavukkeita, eivätkä asiakkaat saa testata henkilökunnan sähkösavukkeita". Myös kaikki läheinen kontakti asiakkaiden kanssa, kuten kättely tai vastaava, on tällä hetkellä ehdottomasti kielletty." sanoo Michael Fredén joka pyörittää Vapes-liikkeitä Lidköpingissä ja Göteborgissa.

Maisteluasemia ja muita maistelutoimintoja on myös rajoitetusti kaupoissa, joiden kanssa Vejpkollen keskusteli. Joissakin tapauksissa maistiaisia ei ole lainkaan.

"Voisimme suihkuttaa kaikki maisteluaseman laitteet käytön jälkeen. Emme kuitenkaan halua altistaa henkilökuntaamme tarpeettomalle altistukselle. Siksi olemme päättäneet poistaa maisteluasemat kaikista myymälöistä." sanoo Niklas Sandin eSmokesilta, jolla on myymälät Malmössä ja Göteborgissa.

Sairas henkilöstö pysyy kotona

Varovaisuus rahan käsittelyssä tuli myös esille, kun Vejpkollen kysyi. Swish ja kortit ovat parempia kuin käteinen, sanoo Niklas Sandin.

"Kehotamme kaikkia asiakkaita, joilla on oireita, tilaamaan verkossa. Ja käyttämään Swishiä tai korttia käteisen sijaan maksutapana, jos mahdollista." hän kertoo Vejpkollen:lle.

Tällä hetkellä (17. maaliskuuta) viranomaiset eivät ole antaneet suosituksia myymälähygieniasta tai vastaavasta. Ainoa suora suositus koskee henkilökunnan käyttäytymistä, jota noudatetaan tiukasti kaupoissa, joihin Vejpkollen on ollut yhteydessä.

"Henkilökunta ei saa olla työpaikalla, jos heillä on oireita." sanoo Michael Fredén Vapes.

"Kaikkia työntekijöitämme pyydetään ylläpitämään poikkeuksellista käsihygieniaa ja pysymään kotona välittömästi, kun he havaitsevat jonkinlaisen sairauden oireen", sanoo Niklas Sandin Esmokesista.

Bunkkerin e-mehu ja kelat

Toinen asia, joka tulee mieleen, on tuotteiden saatavuus. Vaikka toimitukset Kiinasta ovat hieman epävarmoja, vejpare haluaa varastoida hieman ylimääräistä juuri nyt. Pienille kaupoille, joilla ei ole suuria varastoja, tämä voi olla ongelmallista. Fredrik Blomberg johtaa True Gentlemen -nimistä start-up-yritystä, jolla on myymälät Landskronassa ja Helsingborgissa.

 "Olemme huomanneet, että jotkut asiakkaat ovat huolissaan tästä ja ovat ehkä yrittäneet varastoida sitä. Nyt olemme alkaneet asettaa enimmäismääriä, jotta tuotteet eivät loppuisi liian nopeasti." sanoo Fredrik Blomberg Vejpkollen:hen.

Vejpkollen on ollut yhteydessä useimpiin vejp-ostajiin Ruotsissa. Kaikkia vastauksia ei ole sisällytetty tähän artikkeliin tilanpuutteen vuoksi. Mutta voitte vapaasti jättää kommentin alle siitä, miten koronavirusta on käsitelty juuri teidän myymälöissänne.

Ranskan kaltaisissa maissa hallitus pakottaa vejp-liikkeitä sulkemaan ovensa, koska åKoronavirustartunnan torjuntatoimenpiteet.

1 Kommentti artikkeliin "Så minskar vejpshoppar risken för coronavirus"

  1. RA Elixirissä desinfioimme kaikki pinnat päivittäin. Sekä henkilökunnalla että myymälään tulevilla asiakkailla on käytettävissään käsihuuhdeainetta, ja lisäksi kädet on hygienisoitava huolellisesti saippualla ja vedellä. Tuotteiden testaaminen ei ole sallittua, ja kaikki tilaukset pakataan kertakäyttökäsineisiin, jotka sitten hävitetään. Kaikki tämä tehdään, jotta me henkilökuntana ja myös asiakkaat saavat mahdollisimman turvallisen käsittelyn. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *