Sådan reducerer vejpshoppers risikoen for coronavirus

Begrænsning af e-juiceprøver og -tjenester for at forhindre kontaminering

Håndsprit, begrænset kundekontakt og mindre smagsprøver. Hverdagen for svenske vejpshoppere, mens coronavirus spreder sig i samfundet.
"Teststationerne er fjernet, og vi foretrækker swish og kortbetaling frem for kontanter. Vi henviser kunder, der oplever symptomer, til vores webshop. Det er for personalets skyld", siger Niklas Sandin fra eSmokes.

Vejpkollen har spurgt en række e-cigaretbutikker i hele landet, hvordan de håndterer risikoen for coronavirus. Butikspersonalet er en sårbar gruppe, da mange mennesker bevæger sig rundt i butikkerne. Konstant desinficering er et must. Det er noget, der nu er ved at blive tydeligt i butikkerne. 

"Vi har indført en helt anden form for sanering af de offentlige rum. Alt tørres af flere gange om dagen for at sikre, at butikkerne er rene og ikke smitter på nogen måde. Samtidig tilbyder vi kunderne at desinficere deres hænder på vej ind i butikken", siger han. Michael Karvonen som driver Vapemore med flere butikker i det centrale Sverige.

Være vant til service

Vejpshoppar er et sted, hvor brugerne kommer for at få service. Det betyder, at kunderne er vant til at teste saftpressere og få praktisk service på apparater, der ikke fungerer.

"Når personalet håndterer kundernes produkter, skal de bære beskyttelseshandsker. Personalet tester ikke kundernes e-cigaretter, og kunderne må ikke teste personalets. Desuden er enhver form for tæt kontakt med kunder, såsom håndtryk eller lignende, strengt forbudt på nuværende tidspunkt." siger Michael Fredén som driver Vapes med butikker i Lidköping og Göteborg.

Smagestationer og andre smagsaktiviteter er også begrænsede i de butikker, Vejpkollen har talt med. I nogle tilfælde er der slet ingen smagsprøver.

"Vi kunne sprøjte alle apparater i smagestationen efter brug. Men vi ønsker heller ikke at udsætte vores personale for unødvendig eksponering. Derfor har vi besluttet at fjerne teststationerne i alle butikker." siger Niklas Sandin fra eSmokes med butikker i Malmø og Göteborg.

Syge medarbejdere bliver hjemme

Forsigtighed ved håndtering af penge blev også nævnt, da Vejpkollen spurgte. Swish og kort er at foretrække frem for kontanter, siger Niklas Sandin.

"Vi opfordrer alle kunder, der oplever symptomer, til at bestille online. Og til at bruge Swish eller kort i stedet for kontanter som betalingsmetode, hvis det er muligt." siger han til Vejpkollen.

På nuværende tidspunkt (17. marts) er der ingen anbefalinger om butikshygiejne eller lignende fra myndighedernes side. Den eneste direkte anbefaling vedrører personalets opførsel, som overholdes nøje i de butikker, som Vejpkollen har været i kontakt med.

"Medarbejderne må ikke være på arbejdspladsen, hvis de har symptomer." siger Michael Fredén fra Vapes.

"Alle vores medarbejdere bliver bedt om at opretholde en ekstraordinær håndhygiejne og blive hjemme med det samme, hvis de mærker nogen form for sygdomssymptomer", siger han. Niklas Sandin fra Esmokes.

Bunker e-juice og coils

Et andet spørgsmål, der melder sig, er tilgængeligheden af produkter. Mens leverancerne fra Kina er lidt usikre, er vejpare ivrig efter at fylde lidt ekstra op lige nu. For små butikker uden store lagre kan det være problematisk. Fredrik Blomberg driver den nystartede virksomhed True Gentlemen med butikker i Landskrona og Helsingborg.

 "Vi har bemærket, at nogle kunder er bekymrede over dette og måske har forsøgt at opbygge et lager. Nu er vi begyndt at sætte maksimumsgrænser, så produkterne ikke løber tør for hurtigt." siger Fredrik Blomberg til Vejpkollen.

Vejpkollen har været i kontakt med de fleste vejp-shoppere i Sverige. Af pladshensyn er ikke alle svar medtaget i denne artikel. Men du er velkommen til at skrive en kommentar nedenfor om, hvordan coronavirus håndteres i netop din butik.

I lande som Frankrig tvinger regeringen vejp-shops til at lukke som følge af åForanstaltningerne mod coronavirusinfektionen.

1 Kommentar om "Så minskar vejpshoppar risken för coronavirus"

  1. Hos RA Elixir desinficerer vi alle overflader dagligt. Der er håndsprit til rådighed for både personale og kunder, der kommer ind i butikken, ligesom der er grundig håndhygiejne med vand og sæbe. Det er ikke tilladt at teste produkter, og alle ordrer pakkes med engangshandsker, som derefter kasseres. Alt sammen for at vi som personale, men også kunderne, får en så sikker håndtering som muligt. ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *