Vapor Store lukker - personalet åbner ny vejpshop

En af Sveriges ældste og største e-cigaretkæder, Vapor Store, er gået i graven. Nu investerer nogle af de ansatte i nye og mindre vejpshoppar i de samme lokaler.

Vapor Store har længe haft butikker i Karlskrona, Halmstad, Linköping, Landskrona og Helsingborg, og flere af byerne er nu uden dedikerede vejpshoppar.
Men kun næsten.
Nogle af de ansatte benyttede lejligheden til at starte deres egen virksomhed og overtager nu butikkerne i Landskrona og (en) i Helsingborg. True Gentlemen's drevet af Fredrik Blomberg, tidligere personale- og driftschef hos Vapor Store.

"Det mest tragiske er, at ikke alle kolleger kan blive. Selvfølgelig har mange kunder også reageret negativt på, at Vapor Store lukker. Men i de dage, hvor vi har været i gang med at sætte butikken i stand, har mange været meget positive og glade for, at vi åbner op. Det gik nok lidt hurtigere, end vi havde planlagt, men det er bare sjovt med en udfordring", siger han. Fredrik Blomberg til Vejpkollen.

Han startede True Gentlemen's sammen med Hr. Choman Saeedtidligere ansat i Vapor Store, men også kendt for fremstilling af dryp-tips under navnet Altun vapes. Indtil videre vil de have en ret mager arbejdsstyrke.

"Til at begynde med gør vi det alene. Der kan være to ekstra personer, som arbejder i weekenden og eventuelt vikarierer. Men ellers tager Choman og jeg hver vores butik." siger Fredrik Blomberg.

Hårdt efterår for e-cigaretter

Det har været et hårdt efterår for vejp-industrien, ikke kun i Sverige, men over hele verden. Kriser i form af alvorlig lungeskade på grund af farlige opløsningsmidler i cannabisbælge til omfattende kampagner fra forskellige sundhedsorganisationer, har rystet virksomhederne. Sammen med en hård og ofte forsimplet rapportering i medierne Salget af vejp-produkter er faldet markant.
To store virksomheder, Beyond Vape og nu Vapor Store, har valgt at lukke ned inden for kort tid.
På trods af dette ser vi Fredrik Blomberg lys fremtid for vejpningen i Sverige.

"Det er tydeligvis en hård branche, hvor mange virksomheder konkurrerer om kunderne. Markedet er lille i Sverige sammenlignet med andre dele af verden. Men jeg tror selvfølgelig, at det vil blomstre igen. Ellers ville det være dumt at starte noget nyt op."

Sandheden om lungeskader er vigtig

Holdningen til e-cigaretter kan ændre sig meget hurtigt. Som i tilfældet med lungesygdomme. Det vil ikke vare evigt, siger Fredrik Blomberg.

"Jeg har været i branchen i et stykke tid og ved, at det kommer og går i bølger. Jeg tror også, at mediernes fremstilling begynder at ændre sig en smule, nu hvor sandheden om lungeskaderne i USA kommer frem."

True Gentlemen's åbner i Vapor Stores gamle lokaler i Landskrona og Helsingborg på torsdag eller fredag.

"Siden Beyond Vape lukkede tidligere på efteråret, er der ingen vejpshop i Helsingborg lige nu. Så vi havde lidt travlt. Til at begynde med vil vi have et nogenlunde tilsvarende sortiment som Vapor Store, men i fremtiden vil den del ændre sig ret meget. Vi vil gerne have en niche mod MTL-vejpning", siger Fredrik Blomberg.

Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREONSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *