Rygere har større risiko for corona-infektion

Men rygestop hjælper direkte med at forebygge infektioner

Rygning øger risikoen for at blive smittet med coronavirus. Det viser en ny undersøgelse i The Lancet, som gennemgik 78 tilfælde af coronavirus i Kina. Ifølge undersøgelsen øges sandsynligheden for komplikationer eller død med 14 gange, skriver Aftonbladet.

"Det kan skyldes, at de havde rygerelaterede sygdomme fra starten, som for eksempel KOL. Forskningen er i sin vorden, men advarselslampen er tændt," siger Matz Larsson, overlæge på den hjerte-lungefysiologiske klinik på Örebro Universitetshospital. til Aftonbladet.

Rygestop hjælper med at forebygge infektion

Vejpkollen har tidligere rapporteret at rygere er en af risikogrupperne, når det gælder coronavirus. Samtidig viser dokumentation flere undersøgelser De, der holder op med at ryge, forbedrer deres helbred efter bare et par uger. Det gælder, uanset om de bruger e-cigaretter eller andre nikotinprodukter for at holde cigaretterne væk. Ifølge kardiolog Matz Larsson er rygestop sandsynligvis også en god måde at reducere risikoen for coronavirusinfektion på.

"Det tror jeg absolut, det har en indvirkning på hele helbredet. Hjertet har det bedre efter bare et par dage uden rygning. Og infektionsforsvaret burde rimeligvis begynde at komme sig," siger han til Aftonbladet.

95 procent sikrere ifølge de britiske myndigheder

Ifølge den svenske folkesundhedsstyrelse er vejpning (e-cigaretter) ikke en anbefalet måde at holde op med at ryge på. Men i Storbritannien og andre steder siger samme myndighed, Folkesundhed i Englandat vejpning er 95 procent mindre skadeligt end rygning. Og ifølge Cancer Research UK E-cigaretter i kombination med medicinsk støtte og behandling den mest effektive måde at holde op med at ryge på i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *