Vejbutikker åbner i Italien under coronakrisen

E-cigaretter reducerer byrden på hospitalerne, siger læger

Italien er et lukket land. Kun dagligvarebutikker, tobaksforretninger og apoteker får lov til at holde åbent under den igangværende corona-epidemi. Og nu også vejpshoppes. Efter en stor indsats fra en bekymret læge.

Den italienske læge Riccardo Polosa reddede vejp-butikker fra det næsten totale forbud mod at åbne under den værste COVID-19-epidemi i verden.

"Vi har over en million vejp-brugere i Italien. Risikoen for, at de begynder at ryge igen, er stor, hvis vejp-butikkerne lukkes, men ikke tobaksbutikkerne." siger Riccardo Polosa til Amerikansk magasin Filter.

E-cigaretter hjælper KOL-patienter

Riccardo Polosa er en af verdens førende forskere i e-cigaretter og rygerelateret skadesreduktion. Hans forskning omfatter patienter med alvorlige røgrelaterede lungeskaderisær KOL, astma og forhøjet blodtryk. I flere år har han offentliggjort kliniske undersøgelser af effekten af vejpning på tidligere rygere med kroniske sygdomme. Ifølge ham er e-cigaretter en effektiv måde at holde alvorligt syge patienter væk fra tobak og dermed redde deres liv.

"Mange vejp-brugere har kroniske sygdomme forårsaget af rygning. De, der kun bruger elektroniske cigaretter, har fået forbedret deres symptomer. Men hvis de begyndte at ryge igen, ville vi se en betydelig stigning i antallet af mennesker med luftvejssygdomme. Det ville øge presset på hospitalerne betydeligt."

At tage vejpning alvorligt

Riccardo Polosa henvendte sig til myndigheder og politikere gennem landets brancheorganisation for e-cigaretter. Målet var at overtale dem til at lade vejp-shops forblive åbne sammen med traditionelle tobaksbutikker under COVID-19-epidemien. I andre lande, senest i Frankrig, har lignende forsøg været frugtesløse. Men ikke i Italien.

"Jeg ved ikke, om det var på grund af den kommende beskatning af e-cigaretter eller noget andet. Men de lyttede. Det viser, at de faktisk tager e-cigaretter og deres skadesreducerende potentiale alvorligt." siger Riccardo Polosa til Filter.

Ifølge en ny undersøgelse er en stor del af dem, der er hårdest ramt af coronavirus og COVID-19 i Italien, er rygere. I dag er der 16 millioner rygere i landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *