Tienvarsikaupat auki Italiassa koronaviruskriisin aikana

E-savukkeet vähentävät sairaaloiden taakkaa, sanovat lääkärit

Italia on suljettu maa. Ainoastaan ruokakaupat, tupakkakaupat ja apteekit saavat olla auki meneillään olevan corona-epidemian aikana. Ja nyt myös vejpshoppes. Huolestuneen lääkärin suurten ponnistelujen jälkeen.

Italialainen lääkäri Riccardo Polosa pelasti vejp-liikkeet lähes täydelliseltä avaamiskiellolta maailman pahimman COVID-19-epidemian aikana.

"Italiassa on yli miljoona vejp-käyttäjää. Heidän riskinsä palata tupakointiin on suuri, jos vejp-liikkeet suljetaan, mutta tupakkaliikkeitä ei suljeta." sanoo Riccardo Polosa Amerikkalainen aikakauslehti Filter.

E-savukkeet auttavat COPD-potilaita

Riccardo Polosa on yksi maailman johtavista sähkösavukkeiden ja tupakointiin liittyvien haittojen vähentämisen tutkijoista. Hänen tutkimuksissaan on mukana potilaita, joilla on vakava savuun liittyvä keuhkovaurioerityisesti keuhkoahtaumatauti, astma ja verenpainetauti. Hän on useiden vuosien ajan julkaissut kliinisiä tutkimuksia vejpningin vaikutuksesta entisiin tupakoitsijoihin, joilla on kroonisia sairauksia. Hänen mukaansa sähkösavukkeet ovat tehokas tapa pitää vakavasti sairaat potilaat erossa tupakasta ja säästää heidän henkensä.

"Monilla vejp:n käyttäjillä on tupakoinnin aiheuttamia kroonisia sairauksia. Niillä, jotka käyttävät vain sähkösavukkeita, oireet ovat parantuneet. Mutta jos he palaisivat takaisin tupakointiin, hengityselinsairauksista kärsivien määrä lisääntyisi merkittävästi. Tämä lisäisi merkittävästi sairaaloihin kohdistuvaa painetta."

vejpningin ottaminen vakavasti

Riccardo Polosa lähestyi viranomaisia ja poliitikkoja maan sähkösavukkeiden kauppajärjestön kautta. Tavoitteena oli saada heidät suostumaan siihen, että vejp-kaupat saisivat olla auki perinteisten tupakkakauppojen rinnalla COVID-19-epidemian aikana. Muissa maissa, viimeksi Ranskassa, vastaavat yritykset ovat olleet tuloksettomia. Mutta ei Italiassa.

"En tiedä, johtuiko se sähkösavukkeiden tulevasta verotuksesta vai jostain muusta. Mutta he kuuntelivat. Se osoittaa, että he todella ottavat sähkösavukkeet ja niiden haittojen vähentämismahdollisuudet vakavasti." Riccardo Polosa kertoi Filterille.

Erään uusi tutkimus on merkittävä del koronaviruksen ja COVID-19-viruksen pahiten sairastaneista Italiassa ovat tupakoitsijoita. Nykyään maassa on 16 miljoonaa tupakoitsijaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *