Ranskalaiset e-cig-myymälät avataan uudelleen - "yleisen edun nimissä"

Ranskalaiset vejp-kaupat lasketaan nyt "yleishyödyllisiksi" kaupoiksi. Tämä tarkoittaa, että ne voivat pysyä auki, vaikka Ranska on suljettu. Tästä ilmoittivat useat vejp:hen liittyvät järjestöt maassa.

"Viranomaiset toimivat nopeasti sen jälkeen, kun varoitimme vejp-liikkeiden sulkemisen riskeistä COVID-19-kriisin aikana. Kiitämme vilpittömästi terveysministeriä kuuntelemisesta", kirjoittaa voittoa tavoittelematon vejp-yhdistys. #Sovape verkkosivuillaan.

Vejpkollen on aiemmin raportoinut synkästä tilanteesta, jossa Ranskan vejpshoppar Ranskassa, joka on kärsinyt kovasti koronaviruksesta. Vielä viime viikolla näytti siltä, että sähkösavukekaupat joutuisivat sulkemaan ovensa kiellon ajaksi.

Ranskan parlamentin äänestettyä asiasta on nyt kuitenkin selvää, että näin ei tapahdu. Tienvarsimyymälöiden katsotaan nyt olevan "yleisen edun mukaisia", ja ne saavat pysyä auki, mutta tiukkojen hygieniaohjeiden mukaisesti.

Mukaan ammattijärjestö FIVAPE tämä ei ole vain tapa auttaa entisiä tupakoitsijoita pysymään erossa tupakoinnista. Se on korkeimman tason tunnustus siitä, että vejping on tärkeä Ranskan kansanterveyden kannalta.

"Lääketieteen ja hoitotyön edustajat ovat jo vuosia väittäneet, että vejpning on erinomainen väline tupakoinnin torjunnassa. Tänään myös hallitus on virallisesti ottanut saman kannan. Olemme tyytyväisiä tähän" skirjoittaa järjestö verkkosivuillaan.

Alan järjestöt FIVAPE järjestää 700 maan vejpshoppailijaa ja yhdistyksen ilmoituksen mukaan #sovape Ranskassa on tällä hetkellä 3 miljoonaa vejp-käyttäjää.

Aiemmin ne ovat myös Italian viranomaiset luokittelivat vejpshopsin yleisölle tärkeäksi. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun sekä järjestöt että lääkärit kertoivat hallitukselle, että sähkösavukkeet pitävät tehokkaasti entiset tupakoitsijat erossa savukkeista. Savukkeiden polttamista ehdotetaan uuden tutkimuksen linkit CIVID-19:n vakavampiin tapauksiin Italiassa ja Kiinassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *