Aloittaa puolueen e-savukkeiden ja vejpningin pelastamiseksi.

"Jos poliitikot eivät tule luoksemme - meidän on tultava poliitikkojen luo"

Tanska kieltää makujen käytön sähköisissä mehuissa. Tämä kävi selväksi sen jälkeen, kun Tanskan parlamentti äänesti hallituksen ehdotuksen puolesta viime vuoden lopulla. Nyt maan vejp:t nostavat ääntään - osallistumalla politiikkaan.

Tanskalainen vejpare-kuluttajajärjestö DADAFO on perustamassa poliittista puoluetta. Syynä on tuleva e-mehujen aromikielto, joka on parlamentti hyväksyi viime vuoden lopulla. DADAFO järjesti mielenosoituksen Kööpenhaminan kuninkaanlinnan edustalla samana päivänä, kun puolueet keskustelivat lakiesityksestä.

"Mutta kukaan ei kuunnellut meitä, käyttäjiä. Ja silti kielto vaikuttaa suoraan meihin. Poliitikot eivät edes yrittäneet. Ja tiedotusvälineet vaikenivat kaikista yrityksistämme ottaa yhteyttä. Meillä ei ollut lainkaan sijaa keskustelussa", sanoo Jeanett Bergfriedt Andersen, joka on yksi aloitteentekijöistä Höyryerä ja aktiivinen DADAFO:ssa.

Kööpenhaminan mielenosoituksen jälkeisenä päivänä tehtiin päätös: kaikki makuaineet e-nesteissä tupakkaa ja mentolia lukuun ottamatta. tulee lähitulevaisuudessa laittomaksi myydä Tanskassa.

Jo nyt tiukat säännöt e-savukkeille

Tanska on jo muutaman vuoden ajan panevat täytäntöön eurooppalaisen tupakkatuotedirektiivin lainsäädännössään. Tämä tarkoittaa, että sähkösavukkeita säännellään tiukasti markkinointirajoituksilla, pullon kokoa koskevilla vaatimuksilla, 20 mg:n enimmäisnikotiinipitoisuudella ja tuotteiden rekisteröinnillä kuusi kuukautta ennen myyntiä. Maassa on myös ikäraja ostamiselle (18 vuotta). Makukielto iskisi kuitenkin maan vejp-ostajiin kovemmin kuin EU:n laki, sanoo DADAFO. Kauppojen myynti koostuu suurelta osin maustetuista sähköisistä mehuista, kuten myös asiakkaiden kysyntä.

Nykyisen lainsäädäntöehdotuksen mukaan tutkitaan ja suunnitellaan useissa elimissä, kuten lainsäädäntöneuvostossa. DADAFO ja vastaperustettu Damp-puolue toivovat voivansa vaikuttaa tähän prosessiin.

"Ajatuksena ei ole se, että olemme puolue, joka osallistuu seuraaviin vaaleihin. Mutta se on yritys saada äänemme kuuluviin sen huomion kautta, jota se voi tuoda", sanoo Jeanett Bergfriedt Andersen

Tupakkayhtiöt ja lääketeollisuus

DADAFO:lla on tällä hetkellä 3000 jäsentä. Jotta puolue voisi asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa (2023), tarvitaan 20 180 allekirjoitusta. Tähän mennessä Steam-puolue on kerännyt 500.

"Nyt toivomme, että suurin osa Tanskan vejpshoppareista tukee meitä tiedoilla ja auttaa meitä saamaan jäseniä. Taistelemme kuitenkin suurten tupakka- ja lääkeyhtiöiden propagandaa vastaan. Jos poliitikkomme eivät puhu ja kuuntele meitä, asiat eivät mene hyvin. Se voi tarkoittaa, että meillä ei ole enää yhtään vejpshopparia jäljellä puolen vuoden kuluttua."

Tänä keväänä Vapour Party käynnistää kampanjoita, joilla viestitään, että "tupakan haittojen vähentämisen pitäisi olla poliittinen prioriteetti". Ja että sähköisten mehujen aromit auttavat tupakoitsijoita lopettamaan tupakoinnin lopullisesti.

Tämän artikkelin lähteet:
"Tupakan haittojen vähentämisen on oltava poliittinen prioriteetti"

Lisää Vejpkollen:

Tanska kieltää maustetut sähköiset mehut

EU pysäyttää Tanskan aromikiellon - väliaikaisesti
Tanskan hallitus haluaa kieltää makuja sähkösavukkeissa
Norja kumoaa nikotiinikiellon e-mehuissa
Yhdysvallat kieltää aromit - mutta vejpshoppers selviää siitä.


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
1 Kommentti artikkeliin "Startar parti för att rädda e-cigaretter och vejpning"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *