Sähkösavukkeita koskeva laaja tutkimus EU:ssa

Miten EU:n kansalaiset käyttävät sähkösavukkeita ja muita savuttomia nikotiinituotteita?
ETHRA-järjestö haluaa selvittää asian. Yli 25 000 sähkösavukkeiden ja nuuskan käyttäjää on tähän mennessä vastannut kyselyyn, joka saattaa olla kaikkien aikojen suurin eurooppalainen kooste aiheesta.


Tärkeä tutkimus nikotiinitottumuksistasi (sähkösavukkeet ja nuuska). KLIKKAA TÄSTÄ (EU:n nikotiinin käyttäjätutkimus)


"Tavoitteena on antaa tosiasioihin perustuva kuva nykytilanteesta ja siitä, miten tulevat lait ja rajoitukset voivat vaikuttaa käyttäjiin - hyvässä ja pahassa. EU:n poliitikot tietävät tästä aivan liian vähän", sanoo Philippe Poirson, lehden päätoimittaja Vapolitics, mukana Ranskan eturyhmässä #sovape ja vastaa tutkimuksesta ETHRAssa.

"Ainoa negatiivinen asia sähkösavukkeissa"

ETHRA (European Tobacco Harm Reduction Advocates, tupakan haittojen vähentämisen eurooppalaiset puolestapuhujat). on eri puolilla Eurooppaa toimivien kuluttajalähtöisten edunvalvontajärjestöjen yhteistyöjärjestö. Järjestö edustaa sähkösavukkeiden ja nuuskan käyttäjiä noin 20 maasta ja seuraa pääasiassa EU:n lainsäädäntöä. Tällä hetkellä se keskittyy tulevaan tarkistukseen, joka koskee Eurooppalainen tupakkatuotedirektiivi, TPD.

"Päätöksentekijöille suunnattu tieto sähkösavukkeista on usein negatiivisesti ennakkoluuloista ja perustuu ennakkokäsityksiin", sanoo Philippe Poirson. "Kun luemme EU:n poliitikkoihin vaikuttavien elinten kannanottoja, olemme hämmästyneitä siitä, miten vähän tietoa ja kiinnostusta on siitä, miten sähkösavukkeet toimivat EU:n käyttäjien kannalta. Miten he voivat tehdä oikeita päätöksiä, kun he eivät edes tiedä, miten tuotteita käytetään täällä Euroopassa? Useimmat perustavat mielipiteensä Yhdysvalloista saatuihin epämääräisiin tietoihin ja korostavat sähkösavukkeiden epäselviä riskejä, mutta eivät koskaan mahdollisia terveyshyötyjä.

Aromit, verot ja kiellot

Tutkimuksessa keskitytään kolmeen pääkysymykseen: käyttäjien käyttäytymiseen ja aiempiin tupakointitottumuksiin, saatavuuteen ja hintoihin sekä reaktioihin eri makuja koskeviin rajoituksiin.

"Meistä tuntuu, että poliitikot eivät juurikaan pohdi makukiellon tai korkeiden verojen seurauksia käyttäjille. Eturyhmät painostavat poliitikkoja paljon, eikä asiasta käydä tasapainoista keskustelua. Tämä tutkimus johtaa toivottavasti avoimempaan ja vakavampaan keskusteluun", sanoo Stuart. Philippe Poirson Vejpkollen:hen.

EU:n sähkösavukedirektiiviä ollaan tarkistamassa.

EU kerää parhaillaan mielipiteitä ja palautetta nykyisestä TPD:stä. Polttoainedirektiivillä säännellään muun muassa nikotiinipitoisuuksia, tuotteiden rekisteröintiä, pullojen turvallisuutta ja pakkauskokoja. Muun muassa. Kaikki EU-maat ovat tavalla tai toisella panneet TPD:n täytäntöön tupakkaa ja siihen liittyviä tuotteita koskevassa lainsäädännössään.

Viime aikoina useat maat, Ruotsi mukaan lukien, ovat myös tehneet alkoi verottaa e-nestettä. Tämä ei kuitenkaan ole osa TPD:tä, mutta se voi hyvinkin olla osa sitä tulevaisuudessa, sanoo Philippe Poirson. Ja samalla tavalla makukielto, jotka ovat käynnissä useissa maissa, olla osa tulevaa tupakkadirektiiviä.

"Päätöksentekijöiden on hyvin helppo jättää huomiotta se, mitä yksilöt sanovat ja ajattelevat. Mutta jos ryhmä järjestäytyy ja puhuu voimakkaalla äänellä, on vaikeampi puolustautua. Siksi on tärkeää, että käyttäjät tukevat järjestöjä, jotka työskentelevät tupakan haittojen vähentämisen, kuten sähkösavukkeiden ja nuuskan, parissa. Ja toivottavasti tutkimus on riittävän kattava, jotta sitä voidaan käyttää yksittäisissä maissa eikä vain EU:n tasolla." Philippe Poirson.

Tärkeä tutkimus nikotiinitottumuksistasi (sähkösavukkeet ja nuuska). KLIKKAA TÄSTÄ (EU:n nikotiinin käyttäjätutkimus)


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *