Taistelu sähkösavukkeiden puolesta Euroopassa

ETHRA taistelee käyttäjien etujen puolesta EU:ssa

E-savukkeiden ja vejpningin olosuhteet voivat muuttua radikaalisti tulevina vuosina. Makurajoitukset, raskas verotus ja suoranaiset kiellot ovat esityslistalla, kun EU tarkistaa direktiivejään. Etulinjassa on kuitenkin ETHRA-järjestö, joka puolustaa käyttäjien oikeuksia haittoja vähentäviin tuotteisiin tulevaisuudessa.

Samaan aikaan kun Maailman Vape-päivä tapahtuu ETHRA-järjestö julkaisee manifesti vejpingin ja muiden haittojen vähentämismenetelmien edistämiseksi EU:ssa. Tavoitteena on antaa ääni miljoonille entisille tupakoitsijoille, jotka ovat nyt lopettaneet tupakoinnin sähkösavukkeiden ja nuuskan avulla.

"Me edustamme käyttäjiä"

Jessica Harding, toimii aktiivisesti New Nicotine Alliance UK:ssa ja on ETHRAn tiedottaja.

"EU ja WHO suunnittelevat parhaillaan toimenpiteitä kaikkien haittoja vähentävien tuotteiden toimitusten lopettamiseksi. Tämä siitä huolimatta, että näillä tuotteilla on todistetusti huomattava myönteinen vaikutus kansanterveyteen. Ne tekevät näin ilman tieteellistä tukea ja ottamatta huomioon niitä, jotka käyttävät tuotteita tupakoinnin lopettamiseen. Me edustamme käyttäjiä. Se on suuri ryhmä yhteiskunnassa, jota olisi vaikea sivuuttaa." Sanoo Jessica Harding Vejpkollen:hen.

"Kovat puheet eivät muuta mitään"

Vaikka useissa maissa on elinvoimaisia vejp-yhdistyksiä, sekä paikallinen että EU:n tason lainsäädäntö on vähitellen muuttunut kattavammaksi. ETHRA:n mukaan vejp-järjestöjen on erittäin tärkeää järjestäytyä kansainvälisesti. Varsinkin nyt, kun useat maat harkitsevat entistä tiukempia rajoituksia. The Tanskalainen makukielto sähköisissä mehuissa ja Ruotsin verotus ovat esimerkkejä lainsäädännöstä, joka leviää helposti maasta toiseen. Viime kädessä se koskee koko EU:ta.

"Tienkäyttäjät ovat hyvin intohimoisia ja äänekkäitä sosiaalisessa mediassa. Mutta pelkkä väärään tietoon ja muuhun propagandaan reagoiminen ei valitettavasti johda mihinkään todelliseen muutokseen." Sanoo Jessica Harding.

"On tärkeää, että meillä on sananvaltaa"

ETHRA on edunvalvontajärjestö, jolla on valtuudet edustaa nuuskan ja sähkösavukkeiden käyttäjiä ryhmänä EU:n terveys- ja elintarvikeosastolla. ETHRAn takana ovat kuluttajavetoiset järjestöt eri puolilta Eurooppaa.

"Voimme saada paljon aikaan tekemällä yhteistyötä Euroopassa, etenkin kun on kyse EU:n tupakkadirektiivin (joka kattaa myös sähkösavukkeet) tulevasta tarkistuksesta. Monet ihmiset eivät ehkä ymmärrä, mitä muutoksia on tulossa. Tai sitä, miten tärkeää on, että olemme mukana ja vaikutamme jollain tavalla", Jessica Harding sanoo.

Järkevää lainsäädäntöä etsimässä

ETHRA rahoittaa toimintaansa paikallisten jäsentensä kautta, eikä se ota vastaan maksuja vähittäiskauppiailta. Mutta sen manifestin avulla (jonka voit lukea ruotsiksi täältä), he toivovat voivansa edistää sähkösavukkeita ja muita haittoja vähentäviä tuotteita koskevan lainsäädännön tiukentamista EU:ssa.

"Sähkösavukkeiden sääntelyn pitäisi olla järkevää. Haluamme sääntelyä, jossa tunnustetaan tämän miljoonille eurooppalaisille tärkeäksi tulleen teknologian edut. Puhumattakaan niistä miljoonista tupakoitsijoista, jotka voisivat tulevaisuudessa lopettaa tupakoinnin tämän teknologian avulla." Jessica Harding Vejpkollen:hen.

Lähteet:
EU ja sähkösavukkeiden tunnettuus
Euroopan tupakan haittojen vähentämisjärjestö (ETHRA)

Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *