Maailman Vape-päivä rohkaisee tupakoitsijoita lopettamaan tupakoinnin

Vejpare haastaa WHO:n omilla tupakoinnin lopettamistarinoillaan

"Vaping on suurin uhka tupakoinnille maailmassa, ja sähkösavukkeet antavat tupakoitsijoille mahdollisuuden luopua savukkeista vapaaehtoisesti"."
World Vape Day 2020 järjestetään tällä iskulauseella WHO:n tupakatonta päivää edeltävänä päivänä vastalauseena harhaanjohtavia kampanjoita vastaan ja tiedottaa tupakoitsijoille mahdollisuudesta lopettaa tupakointi omilla ehdoillaan.

Lauantaina 30. toukokuuta vejp-työntekijät ympäri maailmaa juhlivat sähkösavukkeita tupakoinnin lopettamisen välineenä. Toiminnan taustalla "Maailman Vape-päivä 2020" koostuu noin 40 riippumattomasta kuluttajajärjestöstä 34 maasta. Jäsenet kannustavat sosiaalisen median välityksellä tupakoitsijoita vaihtamaan savukkeet vähemmän haitallisiin vaihtoehtoihin: sähkösavukkeet.

"Olemme kaikki kokeneet ja kestäneet viime vuoden aikana koordinoituja kampanjoita haittoja vähentäviä tuotteita vastaan. Haluamme käyttää Maailman Vapepäivää lähettämään myönteisen viestin tupakoitsijoille ympäri maailmaa." kirjoittaa voittoa tavoittelematon kattojärjestö INNCO joka järjestää World Vape Day 2020 -tapahtuman taustalla olevia yhdistyksiä maailmanlaajuisesti.

WHO on väärässä sähkösavukkeista

Maailman Vape-päivä järjestetään päivää ennen WHO:n tupakaton päivä - kun WHO aikoo kiinnittää huomiota tupakointiin, mutta myös sähkösavukkeisiin, kansanterveydellisenä uhkana. WHO:n mukaan sähkösavukkeet ovat vain tupakkayhtiöiden uusi taktiikka, jolla ne houkuttelevat uutta tupakoitsijasukupolvea. Ja WHO:n mukaan vejping toimii huonosti tupakoinnin lopettamisessa.

Mutta kuten Vejpkollen aiemmin raportoitu Useat riippumattomat tutkijat ovat arvostelleet WHO:ta voimakkaasti sen kannasta. World Vape Dayn takana olevat järjestöt haluavat osoittaa maailmalle toimillaan, että WHO on yksinkertaisesti väärässä.

"Turvallisemmat nikotiinituotteet, kuten sähkösavukkeet, ovat antaneet tupakoitsijoille mahdollisuuden ja välineet savukkeiden käytön lopettamiseen. Tämä on suurin uhka tupakoinnille vuosikymmeniin. Näillä tuotteilla on mahdollisuus pelastaa miljoonia ihmishenkiä." Sanoo Nancy Loucas Aasian ja Tyynenmeren alueen tupakan haittojen vähentämisen puolestapuhujien koalitiolta Manila Times -sanomalehti.

Politiikka ja talous kieltojen taustalla

Useat maat ovat viime vuosina päättäneet kieltää sähkösavukkeet ja vejp-tuotteet, mutta useimmissa tapauksissa ne sallivat savukkeiden myynnin jatkuvan normaalisti. Yksi esimerkki on Intia, joka kielsi sähkösavukkeet viime syksynä. Intiassa on 260 000 vejp:n käyttäjää, jotka ovat nyt vaarassa aloittaa tupakoinnin uudelleen. Paperilla kielto on keino pitää nuoret erossa nikotiinista. Mutta mukaan Intian kaasuttajien liitto, AVI tupakointi ja tupakan käyttö ovat tärkeitä Intian valtiolle. AVI:n mukaan 108 miljoonaa intialaista, jotka nykyään tupakoivat, maksavat korkeita tupakkaveroja ja osallistuvat merkittävästi valtion omistamien tupakkayhtiöiden voittoihin. E-savukkeet uhkaavat kuitenkin sekä verotuloja että voittoja.

"Tupakoinnin vähemmän haitallisen vaihtoehdon kieltäminen suojelee vain tupakkateollisuutta. Ja siinä Intian valtiolla on suuria intressejä. Miten voimme väittää, että olemme taloudellisesti edistyneet, kun olemme edelleen riippuvaisia tupakkatuotteista saatavista veroista ja voitoista? Ihmisten terveyden kustannuksella? Haittoja vähentävien tuotteiden saatavuus on oikeus, joka kaikilla intialaisilla pitäisi olla." Sanoo Samrat Chowdhery, Puheenjohtaja AVI lehdistötiedotteessa.

Ihmiset antavat todellisen kuvan e-savukkeista

AVI suunnittelee useita tapahtumia lauantaina. Niihin kuuluu suoratoisto, jossa entiset tupakoitsijat, nykyiset sähkösavukkeiden käyttäjät, kertovat matkastaan kohti savuttomuutta.

"Vapingia kuvataan ja kohdellaan pelkästään teollisuutena. Mutta todellista kuvaa ympärillä olevista ihmisistä, tupakoitsijoista, joita autetaan lopettamaan vejp:n avulla, ei koskaan sisällytetä kuvauksiin. Ja nämä ovat tuhansia ihmisiä, jotka ovat saaneet aikaan valtavia parannuksia elämäänsä ja terveyteensä. Haluamme kertoa tarinoitamme, taistelustamme tupakoinnin lopettamiseksi ja siitä, miten onnistuimme siinä sähkösavukkeiden avulla. Kieltäessään ihmisiltä turvallisemman vaihtoehdon savukkeille viranomaiset maksavat kalliin hinnan", sanoi Samrat Chowdery.

#Worldvapeday 

Covid-19:n vuoksi World Vape Dayn aikana ei järjestetä fyysisiä mielenosoituksia. INNCO:n mukaan paikalliset ryhmät voivat kuitenkin järjestää toimintaa oman harkintansa mukaan. 

Voit seurata toimintaa useimpien sosiaalisten medioiden kautta, myös Facebookissa ja Twitterissä hashtagin avulla. #worldvapeday.

llor:

INNCO:n (International Network of Nicotine Consumer Organisations) kampanjasivu "World Vape Day" (Maailman Vapepäivä)

WHO:n kampanja sähkösavukkeita vastaan

Maailman Vapers Alliance

Ja:

Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *