Haittojen vähentämisen laaja poliittinen tuki Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Korkeammat nikotiinipitoisuudet, tupakoitsijoille annettavat paremmat tiedot sähkösavukkeiden riskeistä ja korkeammat ikärajat. Tätä ehdottaa laaja poliittinen komitea Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

"E-savukkeet pelastavat ihmishenkiä. Meidän on varmistettava, että tämä viesti tavoittaa kaikki maan tupakoitsijat." 

Näin sanoo Dave Jones, Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin konservatiivijäsen. Yhdessä puoluerajat ylittävän valiokunnan edustajien kanssa hän sanoo, että viranomaisten on investoitava enemmän haittoja vähentäviin nikotiinituotteisiin. Jos he haluavat saavuttaa tavoitteen savuttomasta Englannista vuoteen 2030 mennessä.

"E-savukkeilla on tärkeä rooli"

Samalla kun Ruotsin parlamentti vaatii tutkimusta eri nikotiinituotteiden aiheuttamien haittojen eroista, Yhdistyneen kuningaskunnan poliitikot vaativat nyt entistä enemmän toimenpiteitä, joilla tupakoitsijoita kannustetaan lopettamaan tupakointi.

"Sähkösavukkeilla on tärkeä rooli tupakoinnin lopettamisessa. Jatkamme toimiemme perustamista näyttöön ja varmistamme, että sähkösavukkeet pysyvät avoimesti saatavilla markkinoilla", sanoi nuorison terveysministeri Jo Churchill EcigIntelligence-lehdessä,

Haluavat, että ikärajoja nostetaan

Samaan aikaan komitea harkitsee ehdotusta tupakkaa ja vaihtoehtoisia nikotiinituotteita koskevan ikärajan nostamisesta, jolla pyritään ehkäisemään nuorten tupakoinnin aloittamista, tai vejpa. Britannian lääkäriliitto ehdottaa 21 vuoden ikärajaa, jota valiokunta kannatti parlamentille tekemässään esityksessä.

EU:n nikotiinirajojen kyseenalaistaminen

Nikotiinipitoisuuden rajoittamisesta keskusteltiin myös, kun komitea esitteli ehdotuksensa. Muiden maiden tapaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa enimmäisraja on 20 mg/ml. Yhdistyneen kuningaskunnan tutkimusten mukaan tämä raja ei kuitenkaan perustu tieteelliseen näyttöön. Monille tupakoitsijoille, erityisesti mielenterveysongelmista kärsiville, alhainen nikotiinipitoisuusraja on este siirtyä savukkeista sähkösavukkeisiin.

"On tärkeää, että tupakoitsijoilla on mahdollisuus löytää sähkösavukkeestaan tyydyttävä nikotiinipitoisuus", komitea kirjoittaa ja kyseenalaistaa EU:n tupakkadirektiivissä asetetun raja-arvon.

Tupakoitsijat saavat väärää tietoa

Royal College of Physicians on myös vaatinut parempaa tietoa sähkösavukkeiden ja tupakoinnin suhteellisista riskeistä. Useiden tutkimusten mukaan tupakoitsijat uskovat, että sähkösavukkeet aiheuttavat suurempia tai yhtä suuria riskejä kuin tupakointi. Tämä ei yhdistyksen mukaan perustu tietoon tai nykyiseen tieteeseen. Riskit ovat Royal College of Physiciansin mukaan vain viisi prosenttia tai vähemmän verrattuna tupakointiin.

"Meidän on varmistettava, että tupakoitsijoille annettavat tiedot perustuvat näyttöön ja osoittavat nikotiininlähteen vaihtamisen hyödyt. Hallituksen tulisi valmistella laaja tiedotuskampanja, jolla puututaan väärinkäsityksiin", sanoi Mary Glindon, Labour Party.

Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentti esittää tänä kesänä puitteet uudelle viisivuotiselle tupakkapoliittiselle suunnitelmalle.

Lähteet:
Molemmat osapuolet Yhdistyneessä kuningaskunnassa ovat yhtä mieltä siitä, että hallituksen suunnitelmassa pitäisi tehdä enemmän höyryttämisen edistämiseksi.Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *