Bred politisk opbakning til skadesreduktion i Storbritannien

Højere nikotinniveauer, bedre information til rygere om risikoen ved e-cigaretter og højere aldersgrænser. Dette er foreslået af en bred politisk komité i Storbritannien.

"E-cigaretter redder liv. Vi skal sørge for, at det budskab når ud til alle rygere i landet." 

Det siger Dave Jones, et konservativt medlem af det britiske parlament. Sammen med repræsentanter for et tværpolitisk udvalg siger han, at myndighederne er nødt til at investere mere i skadesreducerende nikotinprodukter. Hvis de vil nå målet om et røgfrit England i 2030.

"E-cigaretter spiller en vigtig rolle"

Mens den svenske rigsdag kræver en undersøgelse af forskellene i skader forårsaget af forskellige nikotinprodukter, kræver britiske politikere nu endnu flere tiltag for at få rygere til at holde op med at ryge.

"E-cigaretter spiller en vigtig rolle i at hjælpe rygere med at holde op med at ryge. Vi vil fortsætte med at bygge vores handlinger på evidens og sikre, at e-cigaretter forbliver åbent tilgængelige på markedet", sagde ungdomssundhedsminister Jo Churchill i EcigIntelligence,

Ønsker at se aldersgrænser hævet

Samtidig overvejer udvalget at foreslå en forhøjelse af aldersgrænsen for både tobak og alternative nikotinprodukter for at forhindre, at unge begynder at ryge, eller vejpa. Den britiske lægeforening foreslår en aldersgrænse på 21 år, hvilket udvalget gik ind for i sin præsentation for parlamentet.

Spørgsmålstegn ved EU's nikotin-grænser

Grænsen for nikotinindholdet blev også diskuteret, da udvalget fremlagde sine forslag. Ligesom i andre lande har Storbritannien en maksimumsgrænse på 20 mg/ml. Men ifølge britiske undersøgelser er denne grænse ikke baseret på videnskabelig evidens. For mange rygere, især dem, der lider af psykiske problemer, er den lave nikotingrænse en barriere for at skifte fra cigaretter til e-cigaretter.

"Det er vigtigt, at rygere har mulighed for at finde et tilfredsstillende niveau af nikotin i deres e-cigaret," skriver udvalget og udfordrer den grænse, der er fastsat i det europæiske tobaksdirektiv.

Rygere får forkert information

Royal College of Physicians har også efterlyst bedre information om den relative risiko ved elektroniske cigaretter i forhold til rygning. Ifølge flere undersøgelser tror rygere, at e-cigaretter udgør en større eller lige så stor risiko som cigaretrygning. Det er ikke baseret på viden eller aktuel videnskab, mener foreningen. Risikoen er kun fem procent eller mindre sammenlignet med rygning, ifølge Royal College of Physicians.

"Vi er nødt til at sikre, at informationen til rygerne er evidensbaseret og viser fordelene ved at skifte nikotinkilde. Regeringen bør forberede en større informationskampagne for at gøre op med misforståelserne", siger Mary Glindon, Labour Party.

Til sommer vil det britiske parlament fremlægge rammerne for en ny 5-årig tobakspolitisk plan.

Kilder:
Begge sider i Storbritannien er enige om, at regeringens plan bør gøre mere for at fremme dampningKan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *