Hvorfor myndighederne deler gratis e-cigaretter ud

Vejning er en strategi til at reducere rygning i Northampton

Myndighederne i Northamptonshire tilbyder gratis e-cigaretter til rygere, der vil prøve vejpning. Håbet er, at rygere, især gravide kvinder, vil skifte cigaretterne ud med et mindre skadeligt alternativ.

Vi ved, at rygning er en vane, der slår hver anden bruger ihjel. E-cigaretter er ikke helt risikofrie, men de er langt mindre skadelige end cigaretter. Og konsekvenserne af at fortsætte med at ryge overgår selv de værst tænkelige risici, som vejpning kan udgøre. " siger Ian Morris medlem af det lokale sundhedsråd til avisen Northampton Chronicle.

Ifølge britiske undersøgelser vejpning dobbelt så effektiv som andre rygestopmetoder. Metoden er også den mest populær blandt rygere der forsøger at holde op.

Tolv ugers program

Myndighederne vil også gennemføre opsøgende aktiviteter som en del af projektet. Arbejdspladser med mange rygere blandt de ansatte vil få gratis hjælp af sundhedsorganisationer til at hjælpe rygerne med at ændre deres vaner. Tilbuddet om en gratis e-cigaret vil blive fulgt op af rygere, der indvilliger i at deltage i et 12-ugers rygestopprogram.

Ian Morris nævner forbedret folkesundhed som hovedårsagen til, at projektet er blevet til virkelighed. Men der er også økonomiske aspekter.

Vi har set et fald i antallet af rygere i løbet af de sidste 20 år. Men vi har stadig 87.000 rygere i Northamptinshire. Med hundredvis af dødsfald hvert år koster det samfundet 160 millioner pund om året," siger han til Northampton Chronicle.

Målrettet mod gravide rygere

En vigtig målgruppe for kampagnen er gravide rygere. Northamptonshire har en højere andel af gravide rygere sammenlignet med resten af Storbritannien, bemærker Ian Morris.

Rygning under graviditeten skader fosteret og øger risikoen for komplikationer selv efter fødslen, hvilket fremgår af en markant lavere fødselsvægt. At holde op med at bruge nikotin er at foretrække, men ifølge flere undersøgelser reducerer risikoen betydeligt, selv hvis rygeren skifter til e-cigaretter. Nyfødte børn af vejp-rygere har vist sig at have samme fødselsvægt som børn af ikke-rygere.

Håber, de holder op med at ryge for altid

Nu håber myndighederne i Northampton, at gravide rygere også vil tage springet og holde op med at ryge ved hjælp af de metoder, som Stop Smoking Services tilbyder. Gratis e-cigaretter er bare én måde, siger Morris.

"Public Health Northamptonshire opfordrer alle rygere til at bruge vores rygestopservice. Med rådgivning og støtte håber vi, at de vil vælge at holde op for altid. Ved hjælp af e-cigaretter, hvis den metode passer dem bedst." siger Ian Morris til Northampton Chronicle.

Kilder til denne artikel:
Gratis e-cigs uddelt i kampen for at få 87.000 rygere i Northamptonshire til at skodde asken (Northampton Chronicle)


Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *