Miksi viranomainen jakaa ilmaisia sähkösavukkeita?

Punnitseminen on strategia tupakoinnin vähentämiseksi Northamptonissa.

Northamptonshiren viranomaiset tarjoavat ilmaisia sähkösavukkeita tupakoitsijoille, jotka haluavat kokeilla vejpning. Toiveena on, että tupakoitsijat, erityisesti raskaana olevat naiset, vaihtaisivat savukkeet vähemmän haitalliseen vaihtoehtoon.

Tiedämme, että tupakointi on tapa, joka tappaa joka toisen tupakoitsijan. E-savukkeet eivät ole täysin riskittömiä, mutta ne ovat paljon vähemmän haitallisia kuin savukkeet. Ja tupakoinnin jatkamisen seuraukset ylittävät jopa pahimmat mahdolliset riskit, joita vejpning voi aiheuttaa. " sanoo Ian Morris paikallisen terveydenhuoltolautakunnan jäsen sanomalehteen. Northampton Chronicle.

Yhdistyneen kuningaskunnan tutkimusten mukaan vejpning kaksi kertaa tehokkaampi kuin muut tupakoinnin lopettamismenetelmät. Menetelmä on myös suosituin tupakoitsijoiden keskuudessa jotka yrittävät lopettaa.

Kaksitoista viikkoa kestävä ohjelma

Viranomaiset toteuttavat myös tiedotustoimia osana hanketta. Eri terveysjärjestöt avustavat maksutta työpaikkoja, joilla tupakointi on yleistä työntekijöiden keskuudessa, ja kannustavat tupakoitsijoita muuttamaan tottumuksiaan. Ilmaisen sähkösavukkeen tarjoamisen jälkeen tupakoitsijat sitoutuvat osallistumaan 12 viikon mittaiseen tupakoinnin lopettamisohjelmaan.

Ian Morris mainitsee kansanterveyden parantumisen tärkeimpänä syynä hankkeen toteutumiseen. Mutta myös taloudelliset näkökohdat ovat olemassa.

Olemme nähneet tupakoitsijoiden määrä on vähentynyt viimeisten 20 vuoden aikana. Northamptinshiressä on kuitenkin edelleen 87 000 tupakoitsijaa. Se aiheuttaa vuosittain satoja kuolemantapauksia ja maksaa yhteisölle 160 miljoonaa puntaa vuodessa", hän sanoi Northampton Chronicle -lehdelle.

Raskaana olevien tupakoitsijoiden kohdentaminen

Kampanjan keskeinen kohderyhmä ovat raskaana olevat tupakoitsijat. Northamptonshiressä on enemmän raskaana olevia tupakoitsijoita kuin muualla Yhdistyneessä kuningaskunnassa, toteaa Ian Morris.

Tupakointi raskauden aikana vahingoittaa sikiötä ja lisää komplikaatioiden riskiä myös syntymän jälkeen, mikä näkyy huomattavasti alhaisempana syntymäpainona. Nikotiinin käytön lopettaminen on suotavaa, mutta useiden tutkimusten mukaan vähentää merkittävästi riskejä, vaikka tupakoitsija vaihtaisi sähkösavukkeeseen.. vejp-tupakoitsijoiden vastasyntyneiden vauvojen syntymäpainon on osoitettu olevan sama kuin tupakoimattomien vauvojen.

Toivottavasti he lopettavat tupakoinnin lopullisesti

Nyt Northamptonin viranomaiset toivovat, että myös raskaana olevat tupakoitsijat uskaltautuisivat lopettamaan tupakoinnin tupakoinnin lopettamispalvelujen tarjoamien menetelmien avulla. Ilmaiset sähkösavukkeet ovat vain yksi keino, sanoo Morris.

"Public Health Northamptonshire kannustaa kaikkia tupakoitsijoita käyttämään tupakoinnin lopettamispalveluamme. Toivomme, että he päättävät neuvojen ja tuen avulla lopettaa tupakoinnin lopullisesti. Käyttämällä sähkösavukkeita, jos tämä menetelmä sopii heille parhaiten." sanoo Ian Morris Northampton Chronicle -lehdelle.

Tämän artikkelin lähteet:
Ilmaisia e-sikareita jaetaan taistelussa, jolla pyritään saamaan 87 000 Northamptonshiren tupakoitsijaa lopettamaan tuhkan heittäminen. (Northampton Chronicle)


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *