Uusi lakiesitys huolestuttaa vejpare Yhdysvalloissa

Valkoinen talo vastustaa kuitenkin uutta makukieltoa

Edustajainhuone on hyväksynyt lakiehdotuksen, jolla kielletään aromit kaikissa sähkösavuketuotteissa Yhdysvalloissa. Lakiehdotus on vastoin Donald Trumpin uutta lakia, joka kieltää aromit vain esitäytetyissä säiliöissä, mutta jättää erikseen myytävän e-nesteen koskemattomaksi.

Lakiehdotukseen sisältyy myös maustettujen savukkeiden, myös mentolisavukkeiden, kielto ja sähkösavukkeiden korkeampi verotus. Useiden analyytikoiden mukaan Donald Trump aikoo veto-oikeudellaan kaataa lakiesityksen senaatissa, kirjoittaa Market Watch -lehti

Lakiehdotuksen kannattajien mukaan täydellinen makukielto lopettaisi sähkösavukkeiden käytön nuorten keskuudessa. Useiden kommentoijien mukaan makujen puuttuminen markkinoilta johtaisi kuitenkin vain siihen, että yhä useammat tupakoitsijat valitsisivat savukkeet sähkösavukkeiden sijaan. Jopa nuorten keskuudessa.

vejpshoppesin sulkemisriski

"Makukiellot eivät suojele amerikkalaisia nuoria. Se johtaa vain suljettuihin vejp-kauppoihin ja valtaviin mustiin markkinoihin" kirjoittaa Vapour Technology Association, VTA, lehdistötiedotteessa.

VTA on edunvalvontaryhmä, joka edustaa Yhdysvaltojen vejp-yrityksiä eli 15 000 pienempää vejp-liikettä eri puolilla maata.

Tänä syksynä ja talvena useat yhdysvaltalaiset kaupungit ja osavaltiot ovat päättäneet puuttua nuorten sähkösavukkeiden käyttöön erilaisin keinoin. tuotekieltojen tyypit. VTA:n mukaan on selvää, että tämä ei toimi. Syynä on se, että nuoria eivät oikeastaan houkuttele makutuotteet, vaan pelkkä uteliaisuus. Tätä näkemystä tukevat viranomaisten omat tilastot, jossa nuoret mainitsevat uteliaisuus ja hoitajat, jotka käyttävät sähkösavukkeita, tärkeimpinä syinä.

"Tiedämme kuitenkin, että maku on erittäin tärkeä aikuisille sähkösavukkeiden käyttäjille, jotka haluavat lopettaa tupakoinnin. Aromit ovat myös perustulo 15 000:lle niitä myyvälle vejpshoppailijalle. Kyseessä on noin 150 000 työpaikkaa, jotka saatetaan menettää", VTA sanoo lehdistötiedotteessaan.

Valkoinen talo: Nykyaikaista tutkimusta vastaan

Lakiesitys menee nyt senaattiin, jossa monet tarkkailijat epäilevät Trumpin vetoavan siihen ja estävän sen aktiivisesti.

"Ehdotus sisältää elementtejä, jotka ovat vastoin tupakoitsijoiden haittojen vähentämistä koskevaa nykyaikaista tutkimusta", kirjoittaa Valkoinen talo kommentoi lakia. "Se rajoittaa tupakoitsijoille vähemmän haitallisten tuotteiden saatavuutta markkinoilla."

Voit lukea lisää osoitteessa Vejpkollen:

Rajoitettu makukielto pelastaa vejpshoppersin.

Vääriä johtopäätöksiä sähkötupakoiden riskeistä - tutkimus peruutettu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *