Nyt lovforslag bekymrer vejpare i USA

Men Det Hvide Hus er imod nyt smagsforbud

Repræsentanternes Hus har vedtaget et lovforslag, der forbyder smagstilsætninger i alle e-cigaretprodukter i USA. Lovforslaget går imod Donald Trumps nye lov, der kun forbyder smagsstoffer i forfyldte tanke og lader e-væske, der sælges separat, være uberørt.

Lovforslaget indeholder også et forbud mod cigaretter med smag, herunder mentol, og højere afgifter på e-cigaretter. Ifølge flere analytikere vil Donald Trump nedlægge veto mod lovforslaget i Senatet, skriver magasinet Market Watch

Ifølge fortalerne for lovforslaget vil et totalt forbud mod smag stoppe brugen af e-cigaretter blandt unge. Men ifølge flere kommentatorer vil fraværet af smagsvarianter på markedet kun føre til, at flere rygere vælger cigaretter frem for e-cigaretter. Selv blandt unge mennesker.

Risiko for lukning af vejpshoppes

"Smagsforbud beskytter ikke den amerikanske ungdom. Det fører kun til lukkede vejp-shops og et stort sort marked" skriver Vapour Technology Association, VTA, i en pressemeddelelse.

VTA er en lobbygruppe, der repræsenterer vejp-virksomhederne i USA, dvs. de 15.000 mindre vejp-butikker, der findes i hele landet.

Dette efterår og vinter har flere amerikanske byer og stater valgt at adressere e-cigaretbrug blandt unge med forskellige tiltag. typer af forbud mod produkterne. Ifølge VTA er det tydeligt, at det ikke virker. Årsagen er, at det egentlig ikke er smagen, der tiltrækker de unge i første omgang, men ren og skær nysgerrighed. Det er en opfattelse, der støttes af myndighedernes egne statistikkerhvor unge mennesker nævner nysgerrighed og omsorgspersoner, der bruger e-cigs, som de vigtigste årsager.

"Det, vi ved, er, at smagsvarianter er meget vigtige for voksne e-cigaretbrugere, som ønsker at holde op med at ryge. Smagsvarianter er også den grundlæggende indkomst for de 15.000 vejpshoppere, der sælger dem. Det er omkring 150.000 job, der kan gå tabt", siger VTA i sin pressemeddelelse.

Det Hvide Hus: Mod moderne forskning

Lovforslaget går nu videre til Senatet, hvor mange iagttagere har mistanke om, at Trump vil nedlægge veto og aktivt blokere det.

"Forslaget indeholder elementer, der går imod moderne forskning i skadesreduktion for rygere", skriver Det Hvide Hus i en kommentar til loven. "Det begrænser tilgængeligheden af mindre skadelige produkter til rygere på markedet"

Du kan læse mere på Vejpkollen:

Forbud mod begrænsede smagsvarianter redder vejpshoppers

Forkerte konklusioner om risici ved e-cigs - forskning trukket tilbage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *