Pidä kiirettä ja sano mielipiteesi EU:n e-nesteen verotuksesta.

Euroopan komissio haluaa asettaa nikotiini-em-mehujen verotukselle vähimmäisrajan. ETHRA pyrkii vähentämään savuttomien nikotiinituotteiden käyttöä ja kehottaa nyt nuuskan ja vejp:n käyttäjiä ottamaan kantaa EU:n suunnitelmiin tupakan ja e-nesteiden verojen yhdenmukaistamisesta - ennen kuin on liian myöhäistä.

"Euroopan komissio on nimenomaisesti todennut, että sen uuden lainsäädännön mukaan EU:n suunnitelma syövän voittamiseksiaikoo käyttää veroja, makukieltoja ja muita rajoituksia rajoittaakseen sähkösavukkeiden ja muiden nikotiinituotteiden käyttöä. Tämä johtaa vain siihen, että yhä useampi eurooppalainen jatkaa tupakointia", kuluttajajärjestö kirjoittaa. Ethra, European Tobacco Harm Reduction Advocates, verkkosivuillaan.

Työskentely matalien verojen puolesta

Mukaan Ethra e-nesteen ja muiden haittoja vähentävien tuotteiden, kuten nuuskan ja nikotiinipussien, verojen olisi oltava mahdollisimman alhaiset. 

"Yhdenmukaistettujen verojen ei pitäisi estää yksittäisiä maita valitsemasta haittojen vähentämisstrategiaa tupakoinnin vähentämiseksi omassa maassaan. Siksi EU:n olisi verotuksessa tehtävä selvä ero tupakoinnin ja savuttoman tupakan välillä. Järjestelmän tulisi perustua siihen, että yhä useammat ihmiset vaihtavat savukkeet vähemmän haitallisiin vaihtoehtoihin - korkean riskin savukkeista matalan riskin savukkeisiin", kirjoittaa Ethra.

Verotuksessa olisi otettava huomioon terveyskysymykset, mutta samalla sen olisi oltava eettisesti kestävä vastaus tupakan polton aggressiiviseen verotukseen, sanoo järjestö, joka on 27 EU-maan kuluttajajärjestöjen yhteistyöjärjestö. Ethran tuoreen, 35 000 vejp-käyttäjälle tehdyn tutkimuksen mukaan sähkösavukkeiden hinta on merkittävä este niille, jotka käyttävät sekä sähkösavukkeita että tupakkaa, siirtyä kokonaan vejpningiin.

Kuluttajat saavat sanoa mielipiteensä

Joissakin maissa, kuten Ruotsissa, jo Verotetaan sähköisiä mehuja (enintään 4 kruunua millilitralta).. Saksassa parlamentti äänesti viimeksi viime viikolla e-nesteen vero ja Tanskan odotetaan tehdä samoin. Samaan aikaan Viro poisti e-nesteen veron jonka tarkoituksena on vähentää sähköisten mehujen mustaa pörssiä.

Euroopan komissio on jo pitkään suunnitellut maiden välisten veroerojen tasoittamista osittain rajat ylittävän kaupan vähentämiseksi. Kuluttajat, yritykset ja järjestöt saavat kuitenkin ensin sanoa mielipiteensä suunnitelmista yhdenmukaistaa sekä tupakkatuotteiden että savuttomien nikotiinituotteiden verotusta. Määräaika on 22. kesäkuuta.

"On tärkeää, että kaikki, jotka käyttävät vaihtoehtoisia nikotiinituotteita tupakoinnin lopettamiseen, saavat äänensä kuuluviin. Vaikka monet kysymykset pyörivät tupakan polton ympärillä, jotkin kyselylomakkeen kysymykset ovat erittäin tärkeitä tulevaisuuden kannalta", kirjoittaa Ethra verkkosivuillaan.

"Ei tarvitse vastata kaikkiin kysymyksiin"

Mukaan Ethra on helppo rekisteröityä (Google-tilillä tai vastaavalla) vastaamaan Euroopan komission kysymyksiin.

"Kaikkiin kysymyksiin ei ole tarpeen vastata. Tärkeimpiä ovat kohdassa 3 olevat kysymykset ja kohdassa 1 olevat henkilötiedot", kirjoittaa. Ethra.


Linkki osoitteeseen LAITA MIELIPITEESI EU:N VEROTUKSESTA E-VESI- JA NIKOTIINITUOTTEILLE. (Vaiheet: Mene kyselyyn, rekisteröidy ja aloita vastaaminen!)


Lähteet:
KIIREELLINEN KEHOTUS TOIMIA EU:N VEROKONSULTOINTIA VARTEN
ETHRA - Verotuksen puheenaiheetPidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *