E-ciggebutikker tvinges til at lukke - tobaksbutikker forbliver

Franske vejpshop: "Vi vil ikke lade kunderne falde tilbage til cigaretterne. Vi holder åbent alligevel"

I en udvidet indsats for at begrænse spredningen af coronavirus har den franske regering besluttet at lukke stort set alle butikker i landet. Forbuddet gælder også for vejp-shops, der sælger e-cigaretter, men ikke for tobaksforretninger, der sælger cigaretter.

BEMÆRK VENLIGST! Siden 18. marts får Franske vejp-shops åbner igen! Ny Artikel her!

Ifølge avisen Vaping Post er vigtige virksomheder som apoteker, banker og servicecentre blevet undtaget, og det samme gælder tobaksforhandlere. Det har ført til protester fra flere e-cigaretbutikker i landet, skriver Fransk Vaping Post

"Hvis tobaksforretningerne er åbne, vil jeg holde åbent. Jeg vil ikke lade mine kunder bekymre sig om at gå tilbage til at ryge", skriver en butiksejer i en kommentar til en artikel i Dampende indlæg.

Tælles som tobaksprodukter

Ifølge Vaping Post, den franske handelsorganisation for e-cigaretter, FIVAPEhar været i kontakt med sundhedsmyndighederne om spørgsmålet. Myndigheden har tidligere givet tilladelse til at lukke barer, natklubber og restauranter, men udvider nu forbuddet til at omfatte andre virksomheder. Det endelige budskab var, at vejpshoppar ikke udgør et vigtigt aktiv for befolkningen. Dette til trods for, at lukkede vejpshops risikerer at øge antallet af rygere i landet. Noget, der igen forringer brugernes evne til at håndtere coronavirus, skriver Vaping Post.

Flere butikker har allerede lukket, til dels af hensyn til personalet. Andre hævder, at e-cigaretter i henhold til loven (EU TPD - samme som i Sverige)) kvalificerer sig allerede som tobaksvarer og bør have samme undtagelse som tobaksforhandlere.

"Jeg holder åbent, men alene og uden fast personale. Jeg lukker kun to kunder ind ad gangen, bruger beskyttelseshandsker, sørger for håndsprit og renser jævnligt disken og alt, hvad kunderne rører ved", skriver en butiksejer. "Der er en åbenlys risiko for, at mine kunder vil blive tvunget til at begynde at ryge igen, hvis jeg lukker."

Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREONSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *