kehottaa sosiaaliministeriä muuttamaan mielensä vejpning-ohjelmasta

British Medical Associationin selkeä kanta E-savukkeiden käyttö tupakoinnin lopettamisohjelmana on herättänyt ruotsalaisen kansanedustajan David Josefssonin (M) reaktion. Hän kehottaa nyt Ruotsin sosiaaliministeri Lena Hallengreniä muuttamaan kantaansa vejpningiin.
"Ruotsin hallituksen tupakkapolitiikka perustuu yksinomaan kieltämiseen. Haluamme korostaa, että on olemassa muitakin tapoja tarkastella nikotiinia, tupakkaa ja tupakoinnin lopettamista", David Josefsson sanoo Vejpkollen:lle.

David Josefsson (m) on yksi monista poliitikoista, jotka kyseenalaistavat hallituksen politiikka vaihtoehtoisten nikotiinituotteiden osalta. Hallituksen ehdotuksessa uudeksi strategiaksi alkoholin, huumeiden, dopingin, huumausaineiden ja uhkapelien aiheuttamien haittojen torjumiseksi (ANDTS) tupakanpoltto asetetaan tasavertaiseen asemaan nuuskan, nikotiinipussien ja sähkösavukkeiden kanssa. Samalla kielletään e-savukkeiden makuja vastaan on asetettu lausuntokierrokselle. Jos se toteutuu, uusien nikotiinituotteiden kehittäminen todennäköisesti pysähtyy, Josefsson sanoo.

Vähemmän haitallinen vaihtoehto

Kuten Vejpkollen on aiemmin ilmoittanut Royal College of Physicians, RCP (vastaa Ruotsin lääkäriliittoa), että on tärkeää tehdä ero eri nikotiinituotteiden välillä. Ja että tupakoitsijat on saatava tietoisiksi nykyaikaisista tutkimuksista, jotka tukevat vejpningiä vähemmän haitallisena vaihtoehtona savukkeille.

"Ruotsissa käytävän keskustelun kannalta on mielenkiintoista, että RCP:n kaltainen arvostettu järjestö ottaa näin selkeän kannan. Se sanoo, että sähkösavukkeet eivät ole vain vähemmän haitallisia, vaan haluaa jopa rohkaista tupakoitsijoita kokeilemaan niitä hallituksen kampanjoiden avulla", sanoo David Josefsson.

"Kyse on vapaudesta ja kansanterveydestä"

Royal College of Physicians ehdottaa myös, että sähkösavukkeiden varoituksissa olisi mainittava selvästi, että vejp on todennäköisesti huomattavasti vaarattomampaa kuin tupakanpoltto.

"Onko ministeri valmis tekemään aloitteita Royal College of Physiciansin suositusten mukaisesti vejpningin käytöstä Ruotsissa?". Tämä on kysymys. Toivon, että hän ottaa nämä tiedot huomioon ja että saamme aikaan selvemmän keskustelun tupakasta ja nikotiinista Ruotsissa. Minulle tässä on kyse yhtä paljon vapaudesta kuin kansanterveydestä." David Josefsson.

Voit lukea David Josefssonin kysymyksen Lena Hallengrenille parlamentissa täältä!Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *