Makukielto: "Erittäin korkea hinta vaistosta".

"E-nesteiden aromit ovat tärkeitä, ja ilman niitä entiset tupakoitsijat palaavat takaisin tavallisiin savukkeisiin." "E-nesteiden aromit ovat tärkeitä." Näin sanoo Thomas Dallmann, ruotsalainen e-mehujen valmistaja, kommentoidessaan Vejpkollen:n katsausta ruotsalaisten poliitikkojen kantaan e-savukkeiden aromikieltoihin.

Lue myös: Ruotsalaiset poliitikot uskovat makujen kieltämiseen sähköisissä mehuissa

Sen jälkeen, kun Vejpkollen on tarkastellut, miten Ruotsalaiset poliitikot näkevät makujen ja sähkösavukkeiden osalta, monet ovat reagoineet. Ruotsissa asiasta ei ole vielä keskusteltu julkisesti. Suurin osa poliittisista puolueista kannattaa kuitenkin makujen kieltämistä e-nesteissä. Vastaavat kiellot ovat jo voimassa Suomessa ja pian myös Tanskassa.

"Ne meistä, jotka tuntevat sähkösavukkeet, voivat vain vedota poliitikkoihin, jotta he tunnustaisivat sähkösavukkeiden edut. Nikotiiniriippuvuus vähenee merkittävästi savukkeisiin verrattuna. Merkittävästi pienempi syöpäriski. Mahdollisuus täysin nikotiinittomaan e-nesteeseen tai e-nesteeseen, jossa on eri nikotiinivahvuudet. Tämä on loistava tapa lopettaa nikotiiniriippuvuus. Mutta sillä ei näytä olevan merkitystä." sanoo Thomas Dallmann, joka pyörittää Liquid Wonders -nimistä e-mehuyritystä Vejpkollen:lle.

Tiukemmat rajoitukset tulossa

Monet poliitikot uskovat, että terveysvaikutuksia koskeva lisätutkimus on ratkaisevan tärkeää sähkösavukkeiden tulevaisuuden kannalta. Samaan aikaan vallitsee yleinen käsitys siitä, että nuoria olisi suojeltava näiden tuotteiden käytöltä. Hallituksen tupakoinnin vähentämistä koskevaan strategiaan eivät siis kuulu sähkösavukkeet eivätkä savuttomat nikotiinituotteet. Päinvastoin. Hallituksen toimikunnan odotetaan tekevän ehdotuksia nykyistä tiukemmat rajoitukset.

Entiset tupakoitsijat palaavat takaisin tupakointiin

Mutta mukaan Thomas Dallmann on epäloogista, että savuttomuuspolitiikka sisältää rajoituksia sähkösavukkeiden kaltaiselle vaihtoehdolle. Vahvistamattomat tutkimukset osoittavat, että sähkösavukkeet - ovat tehokkaita tupakoinnin vähentämisessä, hän sanoo. Tupakoitsijoille sähkösavukkeet voivat vähentää aktiivisen nikotiiniriippuvuuden riskejä seuraavasti. yli 95 prosenttia. Och Thomas Dallmann väittää, että myös nuoremmat ihmiset ovat jäämässä tappiolle, kun sähkösavukkeiden saatavuus vähenee.

"Poliitikot eivät näe, että jos sähkösavukkeiden saatavuus heikkenee, nuoret, joilla on jo ennestään riskikäyttäytymistä, kokeilevat sitä, mitä on saatavilla. Toisin sanoen tavallisia savukkeita. Makujen kieltämisen myötä on myös suuri vaara, että kaikki entiset tupakoitsijat palaavat tavallisiin savukkeisiin. Ja nuorilla on paljon suurempi riski kehittää haitallisempi nikotiiniriippuvuus", sanoo. Thomas Dallmann Vejpkollen:hen.

"Ajatus siitä, että tupakoitsijat pitävät tupakan makuista, ei pidä paikkaansa"

Kristillisdemokraatit Michael Anefur katsoo, että tupakoitsijoiden olisi voitava tyytyä tupakan makuja, jotta he pysyisivät erossa savukkeista. Fritte Vanecek, joka on sähkösavukkeiden vähittäismyyjä ja sähkösavukkeiden teollisuusjärjestön (BELC) aktiivinen jäsen, väittää, että tällainen väite perustuu epävarmoihin perusteisiin. Ajatus siitä, että tupakoitsijat suosisivat tupakan makuja muiden makujen sijaan, ei pidä lainkaan paikkaansa, hän sanoo.

"On melko yleinen uskomus, että tupakoitsija haluaa e-sikariinsa tupakkaa mansikkapirtelön tai hedelmäcocktailin sijaan. Mutta siltä myynti ei näytä. Olen yllättynyt, etteivät ihmiset ymmärrä paremmin. Heidän pitäisi katsoa tilastoja, sen sijaan että he tekevät banaaleja olettamuksia. "Poliitikkomme 'kaveri-arvailevat' sen sijaan, että etsisivät pätevää tietoa", sanoo Fritte Vanecek.

Muiden makujen valitseminen lopulta

Häntä tukee e-mehun valmistaja Linus Gustafsson, joka johtaa Koyuki Vapor -yhtiötä. 

"Tupakan aromit voivat toimia porttina tupakoitsijoille. Suurin osa tupakoitsijoista siirtyy kuitenkin myöhemmin muihin makuihin, joissa ei ole tupakkaprofiilia. Tämä kävi ilmi esimerkiksi silloin, kun yhdysvaltalaiset kaupat raportoivat myyntilukujaan ennen kuin Yhdysvalloissa asetettiin makukielto", Linus Gustafsson sanoo. "Kun sähkösavukkeiden käyttäjiltä EU:ssa kysyttiin, yleisin vastaus oli, että he palaisivat perinteisiin savukkeisiin, jos makuja rajoitettaisiin vain tupakan makuihin."

Korkea hinta "vaistosta"

Sen rajoittaminen vain tupakan makuihin olisi tuhoisaa myös paikallisille e-mehujen tuottajille ja vejp-liikkeille, sanoo Linus Gustafsson.

"Makukiellon seurauksena suurin osa asianomaisista yrityksistä joutuisi sulkemaan ovensa. Monet joutuisivat työttömiksi, verotulot vähenisivät ja kansanterveys heikkenisi. Se on erittäin korkea hinta maksettavaksi 'vaistomaisesta tunteesta', jonka mukaan aromit ovat nuorten portti." sanoo Linus Gustafsson.


Voit lukea lisää Vejpkollen:n tutkimuksesta täältä:
Ruotsalaiset poliitikot uskovat makujen kieltämiseen sähköisissä mehuissa


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
1 Kommentti artikkeliin "Smakförbud: “Ett extremt högt pris att betala för en magkänsla”"

  1. vejp:n on aika ottaa vastuu ja alkaa sekoittaa itse, DIY. Joidenkin suosikki esanssien avulla kotona voit pysyä erossa sikarista. Tätä olen tehnyt vuodesta 2015 lähtien, aloitin sekoittamisen käytettyäni 500 kaupasta ostettuun mehuun, jota ei sitten enää ollut saatavilla, tässä ovat reseptini https://forum.e-liquid-recipes.com/u/Klickmans

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *