INNCO: "E-savukkeiden kieltäminen haittaa kestävää kehitystä"

WHO:n on arvioitava uudelleen lähestymistapaansa sähkösavukkeisiin ja muihin haittoja vähentäviin tuotteisiin. Tätä mieltä on INNCO-järjestö, joka käynnistää nyt kansainvälisen kampanjan.
"Tupakoitsijoilla pitäisi olla oikeus ja realistinen mahdollisuus valita vähemmän haitallisia vaihtoehtoja savukkeille. Se on ihmisoikeus", INNCO kirjoittaa.

Helmikuussa vuotanut tietoa, että WHO:n työryhmä Maailman terveysjärjestö aikoo ehdottaa tiukempia rajoituksia sähkösavukkeille ja vaihtoehtoisille nikotiinituotteille. Nyt monet järjestöt pelkäävät, että WHO:n kova linja vaikuttaa käyttäjiin ja tupakoitsijoihin maailmanlaajuisesti. Erityisesti matalan tulotason maihin, joissa ei ole käytössä jäsenneltyä järjestelmää tupakoinnin lopettamisen auttamiseksi.

"Siinä ehdotetaan yksinkertaistettuja ratkaisuja monimutkaiseen ongelmaan. Sähkösavukkeiden ja vastaavien tuotteiden kieltäminen on tylppä keino käsitellä ongelmaa, joka edellyttää pragmaattisuutta ja vivahteikasta ajattelua. Haittoja vähentävien vaihtoehtojen kieltäminen haittaa kestävää kehitystä ja vaikeuttaa tupakoinnin torjuntaa" kirjoittaa INNCO, Kansainvälinen nikotiinin kuluttajajärjestöjen verkosto.

Pitää kieltoja haitallisina

Useat maat ovat kieltäneet sähkösavukkeiden myynnin kokonaan, kun taas toisissa maissa kieltää aromien lisäämisen e-nesteeseen. INNCO:n mukaan tämä tarkoittaa, että tupakoitsijoilla on lopulta kaksi vaihtoehtoa: lopettaa nikotiinin käyttö tai kuolla.

"Kieltolakia korostava ajattelutapa on vanhentunut, epärealistinen ja tuhoisa. Se saattaa ajaa entiset tupakoitsijat, jotka käyttävät haittoja vähentäviä vaihtoehtoja, takaisin savukkeiden pariin. Se avaa mustat markkinat, joita ei voida säännellä. Samalla menetämme innovatiivisen ratkaisun, joka voisi pelastaa miljoonia ihmishenkiä", INNCO kirjoittaa.

E-savukkeet tehokkaita tupakoinnin lopettamisessa

Kuten Vejpkollen WHO:n lähestymistapaa sähkösavukkeisiin on kritisoitu voimakkaasti. sekä terveydenhuollon ammattilaiset että tupakka- ja riippuvuusalan tutkijat. Mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan kansanterveysvirasto vejpning voi vähentää tupakoinnin aiheuttamia haittoja vähintään 95 prosenttia. Viraston viimeisimmän raportin mukaan sähkösavukkeet tehokkain tapa tupakoinnin vähentäminen.

"Paikallisten tupakoinnin lopettamiskeskusten tutkimukset osoittivat, että vejpning oli onnistuneiden lopetusyritysten listan kärjessä. 60-75 prosenttia tupakoitsijoista, jotka käyttivät sähkösavukkeita, onnistuivat lopettamaan tupakoinnin rohkaisun avulla", kirjoittaa Yhdistyneen kuningaskunnan kansanterveysvirasto raportissaan. "Vaping in England - todisteiden päivitys 2021"

Turvallisemman nikotiinin vaatiminen

INNCO, joka koostuu maailmanlaajuisesti toimivista kuluttajajärjestöistä, kehottaa nyt sekä poliitikkoja että hallituksia suhtautumaan vakavasti haittojen vähentämiseen. 

"Turvallisempien nikotiinituotteiden saatavuuden rajoittamisesta ei ole mitään hyötyä. Se vain lisää tupakoinnin aiheuttamien haittojen riskiä", INNCO kirjoittaa.

Allekirjoitusten kerääminen

Yksi INNCO:n jäsenjärjestöistä, CAPHRAkehottaa nyt WHO:ta kuuntelemaan vaihtoehtoisten nikotiinituotteiden käyttäjiä. Järjestö kerää myös allekirjoitukset vetoomukseen toimitettava WHO:lle.

"Uusia suuntaviivoja koskevien päätösten ja niitä edeltävän prosessin pitäisi perustua avoimuuteen, vankkaan tieteelliseen tietoon ja vuoropuheluun kuluttajien kanssa", sanoo CAPHRA, joka toivoo WHO:n kuulevan sitä ennen uusia tupakan sääntelyä koskevia neuvotteluja marraskuussa 2021.

Tämän artikkelin lähteet:
Älä anna, että sinulta viedään oikeus valita vaihtoehtoja tupakoinnille! | #Right2Switch
INNCO:n uudessa kannanotossa kerrotaan, miksi tupakoinnin suosittujen vaihtoehtojen kieltämisestä on enemmän haittaa kuin hyötyä.


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *