Saksalaisen tuomioistuimen mukaan sähkösavukkeet voivat pelastaa ihmishenkiä.

"E-savukkeet säästävät ihmishenkiä". Väite herättää keskustelua. Nyt saksalainen tuomioistuin on antanut yrityksille luvan käyttää tätä lausetta markkinoinnissaan.

Jälleenmyyjät saavat markkinoida sähkösavukkeita elämää pelastavana tuotteena. Ainakin Saksassa. Tämä on seurausta tuomioistuimen päätöksestä kiistassa, jossa sähkösavukkeiden vähittäismyyjä haastettiin oikeuteen harhaanjohtavasta mainonnasta.

Kilpailu savukkeiden kanssa

Se oli sähkösavukeyritys, joka saksaksi Trier joutui vaikeuksiin mainostettuaan sähkösavukkeita tuotteena, joka "pelastaa ihmishenkiä". Järjestö Kilpailukeskus, joka valvoo mainontaa ja kilpailua Saksassa, sanoi mainoksen olevan harhaanjohtava. Väite, että "sähkösavukkeet pelastavat ihmishenkiä", johtaa luvattomaan kilpailuun suhteessa perinteisiin tupakkatuotteisiin, Wettbewerbszentrale väitti kanteessaan.

Tuomioistuin: tupakoitsijoiden terveys on parempi

Kun tapaus lopulta päätyi korkeimpaan oikeusviranomaiseen, Koblenzin ylempään alueelliseen tuomioistuimeen (OLG), se kuitenkin kariutui. Lehden artikkelin mukaan maailma tilintarkastustuomioistuin totesi, että sähkösavukkeita voidaan todellakin pitää vähemmän haitallisina kuin analogisia savukkeita. Tuomioistuin perusteli päätöstään viittaamalla nykyisiin tutkimuksiin sähkösavukkeiden suhteellisista riskeistä tupakointiin verrattuna.

"Tupakoitsijat, jotka siirtyvät käyttämään sähkösavukkeita, nauttivat todennäköisesti paremmasta terveydestä", tilintarkastustuomioistuin totesi. 

Ei houkuttele tupakoimattomia

Tuomioistuin totesi myös, että mainoksen tarkoituksena ei ollut houkutella tupakoimattomia ostamaan tuotteita. Tuomion mukaan oli selvää, että kohderyhmänä olivat tupakoitsijat.

"Tavoitteena on saada tupakan kuluttajat tietoisiksi vaihtoehtoisesta tuotteesta", kirjoittaa maailma tuomion osalta.

Ruotsissa ei saa esittää terveysväitteitä

Ruotsissa se on joilla ei ole lupaa esittää terveysväitteitä sähkösavukkeiden myynnin osalta. Ei edes silloin, jos myynti on suunnattu tupakoitsijoille. Tupakoitsijoita ei myöskään saa houkutella mahdollisuudella lopettaa tupakointi sähkösavukkeiden avulla. Ruotsin kuluttajavirasto viimeksi ilmoitettu viime vuonna yritys rikkoi lakia, kun se julkaisi banderolleja, joissa luki "Lopeta tupakointi aloituspakkauksillamme!". ja "Aloittelijoille? Me autamme sinua" oli esillä verkkosivustolla.

Tapaus on ensimmäinen laatuaan Ruotsissa, ja se on edelleen vireillä. Ecoswe, kyseinen yritys on puolestaan ilmoittanut Kuluttajavirastolle oikeusasiamiehelle.. Yrityksen mukaan Kuluttajavirasto tulkitsee markkinointilakia tarpeettoman ankarasti ja käyttää näin ollen oikeudellista toimivaltaansa väärin.

Tämän artikkelin lähteet:

Tuomio: Mainoslause "E-Ziga pelastaa ihmishenkiä" ei ole harhaanjohtava.

Tuomio: "E-ZigaRettenLeben" voidaan hyväksyä mainonnaksi.


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *