Japan Tobacco irtisanoo työntekijöitä - ja panostaa vejp-tuotteisiin

Nikotiinia sisältävät sähkösavukkeet on kielletty Japanissa. Samaan aikaan tupakkayhtiöiden versio sähkösavukkeista - heat-not-burn - kasvaa. Japanin suurin savukevalmistaja panostaa nyt enemmän sähköisiin ratkaisuihin.

Savukkeiden myynti laskee edelleen Japanissa, Reuters raportoi. Yksi syy tähän on se, että lämpöä ei polteta -tuotteet houkuttelevat yhä useampia tupakoitsijoita maassa. Heat-not-burn-tuotteet ovat tupakkayhtiöiden vastaus perinteisiin sähkösavukkeisiin, joissa käytetään tupakkaa e-nesteen sijasta nikotiinin tuottamiseen. Phillip Morrisin muunnelma, IQOS, on kasvattanut suosiotaan tasaisesti, ja vuonna 2018 sen osuus oli 16 prosenttia tupakan myynnistä JapanissaWHO:n mukaan.

Enemmän voittoa Heat-not-burnin avulla

Japan Tobaccolle, jonka osuus Japanin savukemyynnistä on puolet, tupakoinnin väheneminen merkitsee 23 prosentin voittojen vähenemistä vuonna 2021. Samaan aikaan Japan Tobacco on jäänyt jälkeen kilpailijoistaan heat-not-burn-markkinoilla. Niin sanottujen lämpökeppien voittomarginaalit on paljon suurempi kuin savukkeiden ja Japan Tobacco toteaa että he keskittyvät enemmän omaan varianttiinsa, Ploom keppi. 1000 työntekijää irtisanotaan odotettavissa olevien menetysten kattamiseksi.

Haitallisempi kuin sähkösavukkeet

Heat-not-burn-tuotteita (HNB) on ollut markkinoilla vuodesta 2014 lähtien. Teknologia perustuu tupakan lämmittämiseen samalla tavalla kuin e-nestettä lämmitetään sähkösavukkeessa. HNB-tuotteiden terveysriskit ovat todennäköisesti vähäisemmät kuin tupakoinnin terveysriskit. Samaan aikaan Yhdistyneen kuningaskunnan kansanterveysvirasto, joka on tupakkahaittojen vähentämisessä maailman johtava toimija, myöntää, että HNB:n terveysriskien arviointia koskeva näyttöpohja on tällä hetkellä ohut.

"Tarkastelemistamme 20 tutkimuksesta 12 oli peräisin tupakkayhtiöiltä itseltään. Tutkimukset viittaavat siihen, että tupakoinnin haitat vähenevät tupakoitsijoiden kannalta, mutta tarvitsemme lisää riippumattomia tutkimuksia, jotta voimme tehdä varmoja johtopäätöksiä. On todennäköistä, että HNB-tuotteista vapautuu vähemmän myrkyllisiä kemikaaleja kuin savukkeista, mutta enemmän haitallisia aineita kuin tavallisista sähkösavukkeista", kirjoittaa Ison-Britannian terveydensuojeluvirasto vuosittaisessa Raportti sähkösavukkeiden ja niihin liittyvien tuotteiden riskeistä, 2018.

Ei saa myydä nikotiinia sisältävää e-nestettä.

Phillip Morris sai vuonna 2020 luvan vuonna 2020 Edistä IQOS:ää haittoja vähentävänä tuotteena Yhdysvalloissa. Myös muita HNB-tuotteita on markkinoilla Euroopassa. Nopeimmin kasvavat markkinat ovat kuitenkin Japani ja Etelä-Korea. Japanissa HNB-tuotteisiin sovelletaan samoja lakeja kuin tavallisiin tupakkatuotteisiin ja niihin liittyviä veroja ja kieltoja. Tavallisten sähkösavukkeiden ja nikotiinipitoisen e-nesteen myynti on kielletty. Nikotiinia sisältävää e-nestettä säännellään lääkkeenä, eikä yhdelläkään e-mehun valmistajalla ole tällä hetkellä lupaa myydä tuotteita maassa. Japanilaiset sähkösavukkeiden käyttäjät voivat tuoda nikotiininestettä omaan käyttöönsä, raportoi Tupakan haittojen vähentämisen maailmanlaajuinen tilanne.

Tämän artikkelin lähteet:
Japan Tobacco varoittaa voiton laskusta, vähentää työpaikkoja ja keskittyy lämpökeppiins

E-savukkeita ja kuumennettavia tupakkatuotteita koskeva näyttöä koskeva katsaus 2018: tiivistelmä


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *