Saksalaiset poliitikot vastustavat e-nesteen verotusta

Saksan hallituksen suunnitelmat e-nesteen verottamisesta kohtaavat vastustusta. Egarage-lehti raportoi. Vihreät, vasemmisto ja liberaali FDP katsovat, että vero on huonosti harkittu ja suhteeton sähkösavukkeiden riskeihin nähden.

Saksan hallitus (kristillisdemokraatit ja sosiaalidemokraatit) esitti syksyllä ehdotuksen nikotiinia sisältävien e-nesteiden verottamisesta. Vero vastaisi kahta kruunua millilitralta ja nousisi neljään kruunuun. Ja se tapahtuisi nopeasti. Laki tulisi voimaan jo vuonna 2022. Ehdotusta on kuitenkin kritisoitu voimakkaasti paitsi terveysasiantuntijoiden myös eri puolueiden poliitikkojen taholta.

E-nesteen hinnan moninkertaistaminen

Liberaalipuolue FDP:n mukaan vero nostaa e-nesteen hinnan lähemmäs savukkeiden hintaa, mikä vaikuttaa viime kädessä kansanterveyteen.
"Pahimmassa tapauksessa tämä voi moninkertaistaa kaupallisesti saatavilla olevan e-nesteen hinnan. Tämä on terveyspolitiikan kannalta täysin haitallista, koska se rajoittaa vejp-tuotteiden kilpailukykyä savukkeisiin nähden", sanoo Mansmannille, edustaja liberaalipuolueen FDP:n valtiovarainvaliokunnassa. Autotalli.

Pitäisi olla alhaisempi vero kuin savukkeilla

Vasemmistopuolue (Die Linke) on samalla linjalla. Mukaan Niema Movassat, vasemmistolaisen huumepolitiikan edustaja Bundestagissa, veropolitiikan on ohjattava myös terveydenhuoltoa.

"Haittoja vähentäviä tuotteita ei pitäisi tehdä veron avulla kalliimmiksi kuin haitallisempia tuotteita. Siksi hallituksen pitäisi tietoisesti verottaa sähkösavukkeita alhaisemmin kuin tupakkaa ja savukkeita", hän sanoi. Pysäköintialue.

Haluavat saada tupakoitsijat valitsemaan e-savukkeet.

Vihreiden mielestä tuotteiden verotuksen pitäisi perustua haittariskiin. Puolueen tiedottajan mukaan Stefan SchmidtSähkösavukkeisiin liittyy riskejä, jotka lainsäätäjien on otettava vakavasti. Samaan aikaan yhteiskunnan on kannustettava tupakoitsijoita valitsemaan terveellisempiä vaihtoehtoja savukkeille, Schmidt sanoo.

"Mitä haitallisempi tuote, sitä korkeampi vero. Perinteisiä savukkeita pitäisi verottaa raskaammin kuin savuttomia tupakkatuotteita ja erityisesti raskaammin kuin sähkösavukkeita. Ehdotus, jonka mukaan tavanomaisia savukkeita ja sähkösavukkeita pitäisi verottaa samalla tavalla, ei mielestämme ole lainkaan asianmukainen. Se vähentää todennäköisyyttä, että tavalliset tupakoitsijat, jotka eivät pysty lopettamaan tupakointia kokonaan, siirtyvät käyttämään vähemmän haitallisia tuotteita, kuten sähkösavukkeita. Siksi hylkäämme hänen ehdotuksensa." Stefan Schmidt kertoi Egaragelle.

Samanlainen vero kuin Ruotsissa

E-mehujen verottaminen on ollut poliittisella tasolla esillä jo useiden vuosien ajan. Ruotsissa otettiin jo vuonna 2018 käyttöön e-nesteen vero, joka vastaa Saksan ehdotusta. Vuodenvaihteessa 20/21 Parlamentti äänesti myös lisäveron puolesta, tällä kertaa 4 kr/ml, erittäin väkeville e-nesteille (yli 15 mg/ml). Ruotsalaiset poliitikot, toisin kuin saksalaiset kollegansa, olivat asiasta periaatteessa samaa mieltä.

Haluatko välttää mustan pörssin

Samaan aikaan syksyllä Viron hallitus ilmoitti, että se on ilmoittanut e-nesteen veron peruuttaminen. Syynä olivat mustat markkinat, jotka kasvoivat kulovalkean lailla säänneltyjen e-mehujen hinnan noustua pilviin.

Stefan Schmidt from die Grünen haluaa välttää samanlaisen tilanteen Saksassa. Hän ehdottaa, että sähköisten nesteiden verotusta säädellään sen sijaan EU:ssa.

"Koska kyse on sisämarkkinoista, on tarkoituksenmukaisempaa uudistaa EU:n tupakkaverodirektiivi EU:n tasolla. Näin varmistetaan, että kaikilla EU-mailla on yhtenäinen perusta sähkösavukkeiden verottamiselle. Tämä on ainoa tapa estää ihmisiä ostamasta tuotteita verottomista EU-maista." Stefan Schmidt lisäsi Pysäköintialue.

Tämän artikkelin lähteet:
Vastustus vastustaa sähkösavukeveroa


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
1 Kommentti artikkeliin "Tyska politiker motsätter sig skatt på e-vätska"

  1. Olen samaa mieltä siitä, että e-nesteelle ei pitäisi olla veroa ja sen pitäisi olla paljon halvempaa. Mutta thc:tä ei saisi olla e-nesteissä, vaan niiden pitäisi siirtyä cbd:hen, joka on paljon parempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *