Vejpare välttää huumeita - "Aloitin juuri uudelleen tupakoinnin"

Entiset tupakoitsijat yrittivät lopettaa tupakoinnin keskimäärin viisi kertaa ennen sähkösavukkeiden kokeilua. Tämä käy ilmi 3 000 entisen tupakoitsijan keskuudessa Alankomaissa tehdystä tutkimuksesta. Samaan aikaan yli 75 prosenttia osallistujista kertoi kokeilleensa muita apuvälineitä ennen kuin he onnistuivat lopettamaan tupakoinnin kokonaan vejpningin avulla. 

Se on kuluttajajärjestö Acvoda, joka yhdessä alan järjestön kanssa Esigbond, jossa kysyttiin 3000 hollantilaiselta vejp-käyttäjältä heidän näkemyksiään erityyppisistä tupakoinnin lopettamisohjelmista. 

"Kolme neljäsosaa oli kokeillut eri tuotteita. 31 prosenttia kertoi aloittaneensa tupakoinnin uudelleen käytettyään nikotiinilaastareita, purukumia tai nikotiinisuihketta." järjestöt kirjoittivat yhteisessä lehdistötiedotteessa.

Maut ovat avain menestykseen

Kysymys on ajankohtainen Alankomaissa, koska hallitus on päättänyt, että rajoittaa tarjontaa vakavasti e-savukkeiden ja e-nesteiden makuja. Kuten muissakin maissa, päätöksen taustalla on huoli siitä, että nuoret kiinnostuvat sähkösavukkeista. Kriitikot sanovat kuitenkin, että laaja makuvalikoima on avain menestykseen tupakoiville tupakoitsijoille iästä riippumatta.

Koskee nikotiinilääkkeitä

Kiellon kannattajat kuitenkin väittävät, että tupakoitsijoilla on jo nyt hyvät mahdollisuudet lopettaa tupakointi käyttämällä erilaisia lääkevalmisteita.

Tämä on kuitenkin ristiriidassa tutkimuksen vastausten kanssa, sanoo Acvoda ja Esigbond.

"Tutkimuksemme osoittaa, että lääkkeet eivät riitä. 43 prosenttia sanoi, että he eivät olisi pystyneet lopettamaan tupakointia ilman sähkösavukkeita. 81 prosenttia sanoi, että maku oli ratkaiseva tekijä tupakoinnista vejpningiin siirtymisessä", järjestöt kirjoittavat.

Ei suosittu vejpare kanssa

Laajalle levinnyt tyytymättömyys saatavilla olevat nikotiinilääkkeet voi olla merkittävä syy siihen, että ne eivät toimi tupakoinnin lopettamisessa, sanoo Acvoda ja Esigbond. Kun vastaajia pyydettiin asettamaan eri tupakoinnin lopettamismenetelmät paremmuusjärjestykseen, nikotiinipurukumit ja -laastarit olivat listan viimeisimpiä. Nikotiinisuihkeet olivat hieman suositumpia, mutta eivät merkittävästi.

"Se, että niin monet ihmiset eivät selvästikään edes pidä tuotteista, saattaa osittain selittää, miksi perinteiset lääkkeet ja menetelmät eivät auta tätä ryhmää", järjestöt kirjoittavat.

E-savukkeet houkuttelevat raskaita tupakoitsijoita

Alankomaissa on tällä hetkellä noin 400 000 vejp-käyttäjää. Tutkimukseen osallistuneista 96 prosenttia oli tupakoinut ennen sähkösavukkeiden käytön aloittamista. Suurin osa, 70 prosenttia, oli myös kovia tupakoitsijoita (vähintään yksi aski savukkeita päivässä). Keski-ikä oli 46 vuotta. 

Monien terveys paranee

Royal College of Physiciansin mukaan sähkösavukkeet vähentävät tupakoitsijoiden terveysriskejä yli 95 prosenttia. RCoP:n mukaan säännellyt sähkösavukkeet ovat yhtä turvallisia kuin nikotiinikorvaushoito tupakoinnin lopettamisessa, joskin tehokkaampia.

"90 prosenttia sanoo, että heidän terveytensä on parantunut sen jälkeen, kun he ovat siirtyneet kokonaan tupakasta vejpningiin. 30 prosenttia sanoo myös, että lääkäri on vahvistanut terveydentilan paranemisen", sanoo Esigbondin puheenjohtaja. Emil t' Hart.

Huolestuttavia makukieltoja

Alankomaiden aromikiellon oli määrä tulla voimaan heinäkuussa 2022, mutta sitä on nyt lykätty vuoteen 2023.

"Kun otetaan huomioon, että suurin osa vejp:n käyttäjistä sanoo, että he polttaisivat edelleen savukkeita ilman vejpningiä, ja että aromit edistävät sen menestystä, tapahtumat ovat hyvin huolestuttavia", sanoo Emil 't Hart.

Tämän artikkelin lähteet:

Kolme neljäsosaa alankomaalaisista sähkösavukkeiden käyttäjistä polttaisi edelleen ilman sähkösavuketta.Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa1 Kommentti artikkeliin "Vejpare ratar läkemedel – ”Började bara röka igen”"

  1. Tämän "makukiellon" alullepanija Alankomaissa oli ilmeisesti herrasmies nimeltä Paul Blokhuis, joka kuuluu pieneen kristillis-kalvinistiseen puolueeseen, jolla oli vain 3% äänistä. Valitettavasti hänen puolueensa oli osa koalitiota, jossa hän vastasi sosiaaliministeriämme. Hänen perustelunsa olivat täysin moralistisia: "ajatelkaa lapsia".

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *