Mediajätti: "Lobby-järjestöt valehtelevat sähkösavukkeista"

Yhdysvaltalainen mediakonkari Steve Forbes otti tällä viikolla voimakkaasti kantaa vejpningin ja sähkösavukkeiden puolesta ja varoitti lähestyvästä täyskiellosta.

" Pitäisikö sähkösavukkeet kieltää? Ei, päinvastoin. Meidän pitäisi rohkaista tupakoitsijoita käyttämään niitä sen sijaan", sanoi mediamoguli ja republikaanien edustaja. Steve Forbes sen toistuvassa ominaisuudessa "What´s ahead" forbes.com -sivustolla.

Steven Forbes ja hänen Forbes.com-sivustonsa on yksi Amerikan suurimmista mediayhtiöistä. Ja Steve Forbes ei kaunistele sanojaan. Hän syyttää useita organisaatioita siitä, että ne johtavat amerikkalaisia harhaan perusteettomilla ja epätieteellisillä väitteillä. Tämä tuli hiljattain esille, kun Kalifornia kielsi kaikki aromit lukuun ottamatta tupakan makuja e-nesteessä.

Valehtelu sähkösavukkeista

"He ovat jo saaneet tuhannet ihmiset uskomaan, että sähkösavukkeet ovat yhtä vaarallisia tai jopa vaarallisempia kuin perinteiset savukkeet. On järkyttävää, miten he perustavat väitteensä väärinkäsityksiin ja joskus suoranaisiin valheisiin", sanoo Steve Forbes

Toimimalla näin järjestöt ja niitä kuuntelevat viranomaiset tuomitsevat miljoonat tupakoitsijat tarpeettomaan ja ennenaikaiseen kuolemaan", sanoo Steve Forbes. 

"Sähkösavukkeet eivät sisällä tupakkaa. Niiden avulla käyttäjät voivat hengittää nikotiinia, mutta ilman poltetun tupakan tappavia jäämiä. Vaping on tehokkain ja turvallisin vaihtoehto tupakan poltolle", sanoo Steve Forbes

E-savukkeet vähentävät tupakointia

Hän antaa myös tunnustusta Yhdistyneen kuningaskunnan terveysviranomaiset ja lääkäreitä, jotka kannustavat tupakoitsijoita siirtymään savukkeista sähkösavukkeisiin. Yhdysvaltain viranomaisten, kuten CDC:n ja FDA:n, pitäisi hänen mukaansa myös tehdä näin.

"On kasvava huoli siitä, että nuoret käyttävät sähkösavukkeita ja että tämä johtaa tulevaisuudessa tupakan käyttöön. Totuus on kuitenkin se, että asia on päinvastoin. Nuoret vejp:n käyttäjät eivät aloita tupakointia. Pikemminkin nuorten tupakointi on viime vuosina vähentynyt jyrkästi, 16 prosentista 6 prosenttiin." sanoo Steve Forbes

Lobbaaminen painostaa viranomaisia

Steve Forbes keskustelee myös viime vuonna puhjenneesta - EVALI-tauti. Se johtui laittomista marihuanatuotteista eikä tavallista nikotiinia sisältävistä sähkösavukkeista. Viranomaiset tai tiedotusvälineet eivät tehneet tätä selväksi.

"Huolimatta sähkösavukkeisiin liittyvästä totuudesta nämä vejp:n vastaiset järjestöt painostavat liittovaltion viranomaisia kieltämään kokonaan makuaineet sähkösavukkeissa." sanoo Steve Forbes

Makukiellot johtavat täyskieltoihin

Ja Makukiellot ovat vain peruskivi kaikkien vejp-tuotteiden suoranaiseen kieltämiseen, hän sanoo. Se sopisi monille muillekin markkinoilla toimiville yrityksille. Teknologia kilpailee aiemmin melko yksinoikeudellisilla markkinoilla.

"Ei ole yllätys, että tupakkaa, savukkeita, nikotiinilaastareita, nikotiinipurkkaa ja muita tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettuja tuotteita valmistavat yritykset suhtautuvat sähkösavukkeisiin epäilevästi. Sähkösavukkeet ovat kuitenkin vähemmän haitallisia kuin perinteiset savukkeet, ja nämä teknologiaa vastustavat kampanjat on lopetettava. Meidän pitäisi ottaa mallia Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja kannustaa tupakoitsijoita siirtymään sähkösavukkeisiin." Steve Forbes.

Lähteet:
Vaping versus Tobacco: totuus, joka sinun on tiedettävä


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *