E-savukkeet huoltoasemalla

"Sähkötupakan kysyntä on kasvanut Ruotsissa"

Bensiiniketju Circle K investoi sähkösavukkeisiin. Kesän aikana Tukholman myymälöissä on myyty yksinkertaisempia malleja. Jos myynti sujuu hyvin, Circle K aikoo tuoda sähkösavukkeet markkinoille muualla maassa muutaman kuukauden kuluessa.

"Olemme seuranneet kehitystä ja katsoneet, että nyt on hyvä aika tuoda tuotteet markkinoille". Sanoo Marie Phililpsson, Circle K:n viestintäpäällikkö Vejpkollen:lle.

Kyseessä on yksinkertainen kertakäyttömalli, jota pieni ruotsalainen yritys jakelee. Sähkösavukkeet eivät sisällä tupakkaa, ja ne ovat vakiinnuttaneet asemansa Ruotsin markkinoilla vaihtoehtona tavallisille savukkeille jo 10 vuoden ajan. Circle K on aiemmin myynyt sähkösavukkeita muissa maissa. Yhtiö oli yksi maailman ensimmäisistä suurista ketjuista, joka tuli vejp-markkinoille Yhdysvalloissa jo vuonna 2013.

"Olemme tarjonneet tätä tuoteryhmää menestyksekkäästi muissa Circle K:n maissa. Uskomme nyt, että kysyntä on kasvanut riittävästi myös Ruotsissa." Sanoo Marie Philipsson.

E-savukkeet ovat kiistanalainen tuote

E-savukkeet ovat kiistanalainen tuote. Monien terveysasiantuntijoiden ja tutkijoiden mukaan tuotteella on mahdollisuus vähentää merkittävästi tupakoinnin ja nikotiiniriippuvuuden aiheuttamia riskejä. Samaan aikaan pitkän aikavälin vaikutuksia ei ole vielä vahvistettu ilmeisistä syistä. Tällä hetkellä tutkijat käyttävät riskien arvioinnissa höyryn sisällön ja sen välittömän vaikutuksen elimistöön analyysejä.

Riippumattomat tutkimukset osoittavat, että sekä sydämen ja keuhkojen terveys paranee tupakoitsijoille samalla tavalla kuin tupakoinnin lopettaminen. Höyrystämisellä oletetaan kuitenkin olevan kielteisiä terveysvaikutuksia henkilöille, jotka eivät ole koskaan aiemmin polttaneet.

Vejpning vähentää tupakoinnin riskejä

Mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan kansanterveysvirasto tupakoitsijat voivat vähentää merkittävästi nikotiiniriippuvuuden riskiä siirtymällä sähkösavukkeisiin. Tämä suositus on johtanut voimakkaasti kasvavat markkinat Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Sen sijaan Yhdysvalloissa, jossa sähkösavukkeet ovat suosittuja sekä nikotiinin että kannabiksen käytön kannalta, on myynti väheni verrattuna edellisiin vuosiin. Monien tarkkailijoiden mukaan syynä ovat noin kuusikymmentä kuolemantapausta, jotka ovat tapahtuneet vejpare:n jälkeen. laittomat THC-tuotteet kautta vejpnig. Yhdessä tiukan sääntelyn kanssa tämä johti Yhdysvalloissa 15 prosentin myynnin laskuun alle kuudessa kuukaudessa. 

18 vuoden ikäraja ja tiukka lainsäädäntö

Ruotsin kansanterveysvirasto on rajoittava lähestymistapa tsairaita sähkösavukkeita eikä suosittele tällä hetkellä vejpingiä tupakoinnin lopettamismenetelmäksi.

Ruotsissa sähkösavukkeita säännellään EU:n direktiiveillä ja Ruotsin tupakka- ja vastaavista tuotteista annetulla lailla. Tämä sisältää vaatimukset iän tarkistamisesta (18 vuotta) ja selkeät varoitukset pakkauksissa. Samaan aikaan vaaditaan säännöllisesti tiukempaa lainsäädäntöä.
E-savukkeita koskeva tutkimus ja keskustelu vaikuttavat myös siihen, miten Circle K suhtautuu tuotteisiin, sanoo Marie Philipsson.

"Keskustelu vaikuttaa ehdottomasti meihin. Noudatamme olemassa olevia lakeja ja suosituksia. Olemme myös valinneet yksinkertaisen tuotteen, jossa on suljettu järjestelmä, niin sanotun kertakäyttöisen podcastin. Seuraamme jatkuvasti keskustelua ja keräämme asiaankuuluvia faktoja. Tämän perusteella teemme jatkuvasti uusia arvioita ja olemme myös valmiita tekemään tarvittaessa muita päätöksiä tuotteesta", sanoo Marie Philipsson.

Miten sähkösavukkeet ovat saaneet vastakaikua?
"Reaktio on ollut hyvä. Toistaiseksi näyttää siltä, että asiakkaat ovat löytäneet tuotteen valikoimastamme. Mutta tämä on testi, ja näemme, miten käy", sanoo hän. Marie Philipsson

Milloin Circle K saattaa alkaa myydä sähkösavukkeita muualla maassa?
"Ensin meidän on arvioitava testi. Sitten varmistamme, että tuotteet ovat pysyviä ratkaisuja myymäläkonseptissamme, ennen kuin voimme lanseerata ne laajalti". Jos myyntitesti onnistuu, pyrimme tarjoamaan tuotteita laajemmin muutaman kuukauden kuluessa."


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *