Mediegigant: "Lobbyorganisationer lyver om e-cigaretter"

Den amerikanske mediesværvægter Steve Forbes tog i denne uge kraftigt stilling til fordel for vejpning og e-cigaretter og advarede om et forestående totalforbud.

"Skal e-cigaretter forbydes? Nej, tværtimod. Vi bør opfordre rygere til at bruge dem i stedet", sagde mediemogulen og republikaneren. Steve Forbes i sit tilbagevendende indslag "What´s ahead" på forbes.com's hjemmeside

Steven Forbes og hans Forbes.com er en af USA's største medievirksomheder. Og Steve Forbes lægger ikke fingrene imellem. Han beskylder flere organisationer for at vildlede det amerikanske folk med ubegrundede og uvidenskabelige argumenter. Noget, der for nylig kom frem, da Californien forbød alle aromaer undtagen tobakssmag i e-væske.

Løgn om e-cigaretter

"De har allerede overbevist tusinder om, at e-cigaretter er lige så farlige, eller endda farligere, end traditionelle cigaretter. Og det er chokerende, hvordan de baserer deres argumenter på misforståelser og nogle gange direkte løgne", siger han. Steve Forbes

Ved at handle på denne måde dømmer organisationerne og de myndigheder, der lytter til dem, millioner af rygere til en unødvendig og for tidlig død," siger han. Steve Forbes. 

"E-cigaretter indeholder ikke tobak. De giver brugerne mulighed for at indånde nikotin, men uden at indånde de dødbringende rester af brændt tobak. Vaping er det mest effektive og sikreste alternativ til tobaksrygning", siger Steve Forbes

E-cigaretter reducerer rygning

Han hylder også Britiske sundhedsmyndigheder og læger, der opfordrer rygere til at skifte fra cigaretter til e-cigaretter. Noget, som amerikanske myndigheder som CDC og FDA også bør gøre, siger han.

"Der er en voksende bekymring for, at unge mennesker bruger e-cigaretter, og at det vil føre til brug af tobak i fremtiden. Men sandheden er, at det er den anden vej rundt. Unge vejpers begynder ikke at ryge. Tværtimod er rygning blandt unge faldet kraftigt i de senere år, fra 16 % til 6 %." siger Steve Forbes

Lobbyen lægger pres på myndighederne

Steve Forbes diskuterer også sidste års udbrud af EVALI-sygdom. At det var forårsaget af ulovlige marihuana-produkter og ikke e-cigaretter med almindelig nikotin. Noget, der ikke blev gjort klart af myndighederne eller medierne.

"På trods af sandheden om e-cigaretter presser disse anti-vejp-organisationer de føderale myndigheder til helt at forbyde smagsstoffer i e-cigaretter." siger Steve Forbes

Smagsforbud fører til totalforbud

Og Smagsforbud er kun grundstenen til et direkte forbud mod alle vejp-produkter, siger han. Og det er noget, der ville passe mange andre virksomheder på markedet. Teknologien konkurrerer på et tidligere ret eksklusivt marked.

"Det kommer ikke som nogen overraskelse, at virksomheder, der er involveret i tobak, cigaretter, nikotinplastre, nikotintyggegummi og andre rygestopprodukter, ser på e-cigaretter med skepsis. Men e-cigaretter ER mindre skadelige end traditionelle cigaretter, og disse kampagner mod teknologien må stoppe. Vi bør følge Storbritanniens eksempel og opfordre rygere til at skifte til e-cigaretter i stedet." Steve Forbes.

Kilder:
Vaping versus tobak: Sandheden, du skal vide


Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *