Tienvarsikaupat pakotetaan myymään nikotiinilääkkeitä

Savukkeita ja sähkösavukkeita myyvien myymälöiden on myytävä myös nikotiinilääkkeitä. Tästä päätti hiljattain New Jerseyn osavaltion kokous. Mediakanava Vaping360:n mukaan vejp-kaupat ovat vaarassa saada sakkoja, jos niillä ei ole nikotiinipurkkaa tai nikotiinilaastareita hyllyssä.

Tupakalla maustamattomat sähkösavukkeet ovat olleet kiellettyjä jo yli vuoden ajan. New Jerseyn osavaltio. Kielto on johtanut siihen, että monet kaupat ovat lopettaneet toimintansa tai muuttaneet painopistettään. Muutamia jäljellä olevia vejp-kauppoja koskevat pian uudet säännöt. Valtio päätti äskettäin, että kaikkien savukkeita tai sähkösavukkeita myyvien liikkeiden on tarjottava myös nikotiinikorvaushoitoa.

Sakkojen riski

Päätös tarkoittaa, että kaikkien osavaltion vejpmyymälöiden on myös esitettävä tietoa erilaisista nikotiinilääkkeistä sekä ohjattava asiakkaat paikalliseen tupakoinnin lopettamispalveluun. Pelkästään sikareita myyvät kaupat on vapautettu tästä, kertoo Vaping360.

Osana pakkoa viranomaiset vaativat myös, että kaupoissa on oltava varastossa nikotiinipurkkaa tai vastaavia tuotteita. Jos varasto on myyty loppuun, omistajien on täydennettävä sitä 14 päivän kuluessa tai he joutuvat maksamaan 2 500 kruunun sakon.

E-savukkeet tehokkaampia

Useiden satunnaistettujen tutkimusten mukaan sähkösavukkeet kaksi kertaa tehokkaampia tupakoinnin lopettamisessa verrattuna perinteisiin nikotiinilääkkeisiin. Jopa kliinisten tilojen ulkopuolella tilastolliset tutkimukset osoittavat, että tupakoitsijat, jotka käyttävät sähkösavukkeita päivittäin, lopettavat tupakoinnin paljon nopeammin kuin ne, jotka eivät käytä sähkösavukkeita. Yhdistyneessä kuningaskunnassa nikotiinikorvaushoitoa käyttävien tupakoitsijoiden osuus. tupakoinnin lopettaminen on puolittunut sen jälkeen, kun sähkösavukkeista tuli suosittuja.

"Ei ole olemassa tutkimuksia, jotka osoittaisivat, että nikotiinikorvaushoito on tehokas keino lopettaa vejpa. On kuitenkin runsaasti anekdoottista näyttöä siitä, että suuri osa vejp-liikkeiden asiakkaista on jo kokeillut nikotiinikorvaushoitoa lopettaakseen tupakoinnin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämä tapahtui ennen kuin he löysivät vejpningin" kirjoittaa Jim MacDonald Vaping360:ssä.

Kilpailevat tuotteet

Monet vejp-jälleenmyyjät pitävät nikotiinilääkkeitä kilpailevana tuotteena markkinoilla. Niitä voidaan myydä tiskin ulkopuolella, mutta niitä ei koske mainoskielto, ja ne luokitellaan lääkkeiksi. Yksi ruotsalainen nikotiinilääkkeitä myyvä vähittäismyyjä on Cigge.se. Myynti on kuitenkin heikkoa ja todennäköisesti loppuu, kertoo Victor Bryn-Jensen, henkilöstöpäällikkö Ciggessä.

"Meillä on sitä edelleen jossain määrin. Ne eivät myy paljon. Lääkeviraston kanssa ei ole hauska olla tekemisissä. He haluavat raportteja tarkasta myynnistä joka kuukausi, vaikka emme olisi myyneet yhtään pakettia. Se on melko aikaa vievää, eikä se ole vaivan arvoista", hän sanoo.

"Kuulostaa absurdilta"

Viktor Bryn-Jensen, joka on myös sähkösavuketeollisuusyhdistyksen puheenjohtaja, pitää New Jerseyn poliitikkojen perusteluja outoina.

"Nikotiinilääkkeet ovat tietenkin yksi vaihtoehto tupakoinnin lopettamista haluaville tupakoitsijoille. Aivan kuten sähkösavukkeet tai nuuska. Ajattelimme, että se on hyvä tuote tarjota asiakkaille. Mutta kauppojen pakottaminen? Se on kuin pakottaisi vejp-kaupan myymään savukkeita vain siksi, että he myyvät sähkösavukkeita. Se kuulostaa absurdilta." hän sanoo Vejpkollen:lle.

Tämän artikkelin lähteet:
New Jersey pakottaa Vape-kaupat kuljettamaan nikotiinipurukumia

Cochrane Reviews: Voiko sähkösavukkeista olla apua tupakoinnin lopettamisessa, ja onko niillä ei-toivottuja vaikutuksia, kun niitä käytetään tähän tarkoitukseen?

New Nicotine Alliance UK: PHE:n tiedot: NHS-palveluiden kautta perinteisiä NRT-lääkkeitä käyttävien lopettajien määrä väheni 52% - ennätysalhainen määrä.Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *