Nikotiinilakia lykätään massiivisten mielenosoitusten jälkeen

Tienpitäjät ja poliitikot pysäyttivät nikotiinin tuontikiellon Australiassa - väliaikaisesti

The Australian hallituksen päätös kieltää kokonaan yksityinen tuonti. nikotiinipitoisten sähköisten mehujen käyttöönotto herätti voimakkaita vastalauseita. Kielto, jonka oli määrä alkaa 1. heinäkuuta, tulee voimaan vasta vuoden lopussa.

"Olemme saavuttaneet voiton, mutta sota ei ole vielä läheskään ohi. Meidän on jatkettava taistelua sen puolesta, että nikotiinipitoinen vejping olisi täysin laillista Australiassa. Mutta tänä iltana me juhlimme", sanoivat kampanjoijat. Legalise Vaping Australia Facebook-postauksessa.

vejparen lähettäminen lääkärille

Yksi syy peruutukseen oli 28 parlamentin jäsenen allekirjoittama protesti. Terveysministeri Greg Hunt vejp-käyttäjät, jotka ovat lopettaneet tupakoinnin sähkösavukkeiden avulla, voivat nyt ottaa rauhassa yhteyttä lääkäriin. Tällä hetkellä tupakoitsijoiden on Australiassa saatava lääkärin resepti, ennen kuin he voivat tuoda nikotiinia omaan käyttöönsä. Nikotiinia sisältävien e-mehujen yleinen myynti on kielletty.

"Meillä on ryhmä ihmisiä, jotka käyttävät nikotiinipitoisia sähkösavukkeita lopettaakseen tupakoinnin. Haluamme antaa heille aikaa ottaa yhteyttä lääkäreihinsä saadakseen nikotiinireseptinsä uusittua. Sen pitäisi olla saumattomampi prosessi", sanoo Greg Hunt osoitteeseen The Guardian.

Vanhentunut järjestelmä sähkösavukkeita varten

Mutta sellaisille organisaatioille kuin Vapingin laillistaminen ja Athra (Australian Tobacco Harm Reduction Association, Australian tupakan haittojen vähentämisjärjestö) Australian lääkemääräysjärjestelmä on vanhentunut.

"Kaikissa maissa, joissa vejpingiä tuetaan ja säännellään terveellisesti, sekä aikuisten että nuorten tupakointi vähenee nopeasti. Australiassa tupakointi ei ole vähentynyt merkittävästi vuoden 2013 jälkeen huolimatta maailman korkeimmasta savukekohtaisesta hinnasta ja houkuttelevien pakkausten kieltämisestä", sanoo Tohtori Joe Kosterich, Athran puheenjohtaja Sky News.

Mukaan Joe Kosterichin mukaan nikotiinin ei pitäisi olla reseptivapaata, ja nikotiinia sisältävien sähköisten mehujen pitäisi olla yhtä helposti tai vaikeasti saatavissa kuin perinteisten savukkeiden.

"Sähkösavukkeet auttavat tupakoitsijoita löytämään vähemmän haitallisen vaihtoehdon tupakoinnille. Emme tarvitse ankaraa lainsäädäntöä, vaan meidän olisi tarkasteltava seuraavaa esimerkiksi Uusi-Seelanti ja ottaa perään", hän kertoo Sky Newsille.

Lisätietoja vejpningista Australiassa ja Uudessa-Seelannissa:
"Isku vejparelle"
Uuden-Seelannin uudet sähkösavukkeita koskevat lait


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *