Nikotinlov udskudt efter massive protester

Road warriors og politikere stoppede forbuddet mod import af nikotin i Australien - midlertidigt

Den australske regeringens beslutning om helt at forbyde privat import af nikotinholdig e-juice blev mødt med stærke protester. Forbuddet, som skulle være trådt i kraft den 1. juli, gælder først fra slutningen af året.

"Vi har vundet en sejr, men krigen er langt fra slut. Vi må fortsætte med at kæmpe for, at vejping med nikotin bliver fuldt lovligt i Australien. Men i aften fejrer vi det," sagde kampagnefolkene. Legalise Vaping Australia i et Facebook-opslag.

At henvise vejpare til en læge

En af grundene til omgørelsen var en protest underskrevet af 28 parlamentsmedlemmer. Sundhedsminister Greg Hunt vejp-brugere, der er holdt op med at ryge ved hjælp af e-cigaretter, kan nu kontakte deres læge med ro i sindet. I øjeblikket skal rygere i Australien have en recept fra en læge, før de kan importere nikotin til personlig brug. Det generelle salg af nikotinholdig e-juice er forbudt.

"Vi har en gruppe mennesker, som bruger e-cigaretter med nikotin til at holde op med at ryge. Vi vil gerne give dem tid til at kontakte deres læger for at få fornyet deres nikotinrecept. Det burde være en mere problemfri proces", siger Greg Hunt til The Guardian.

Forældet system for e-cigaretter

Men for organisationer som Lovliggør vaping og Athra (Australian Tobacco Harm Reduction Association) Receptsystemet i Australien er forældet.

"I alle lande, hvor vejping støttes og reguleres på en sund måde, ser vi, at rygning, både blandt voksne og unge, falder i et hurtigt tempo. I Australien er rygning på trods af verdens højeste pris pr. cigaret og et forbud mod lokkende emballage ikke faldet markant siden 2013," siger han. Dr. Joe Kosterich, Formand for Athra to Sky News.

Ifølge Joe Kosterich, nikotin bør ikke være receptpligtigt, og nikotinholdig e-juice bør være lige så let eller svær at få fat i som traditionelle cigaretter.

"E-cigaretter hjælper rygere med at finde et mindre skadeligt alternativ til rygning. Vi har ikke brug for drakonisk lovgivning, men bør se på for eksempel New Zealand og tage efter," siger han til Sky News.

Find ud af mere om vejpning i Australien og New Zealand:
"Et slag mod vejpare"
New Zealands nye love om e-cigaretter


Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *