Protester mod nyt smagsforbud i Holland

Kun 'tobakssmag' kan blive tilbage - for dem, der vil stoppe med at ryge med e-cigaretter

Fra foråret 2021 vil den hollandske regering forbyde al e-juice med smag, undtagen "tobakssmag". Nu protesterer vejpers i landet og opfordrer alle europæere, der bruger e-cigaretter, til at tage stilling.

Ifølge den hollandske minister for ungdom og sundhed, Paul Blockhuis, tiltrækker smagen af e-cigaretter unge mennesker til i sidste ende at begynde at bruge almindelige cigaretter.

"En røgfri generation skal også være en e-cigaretfri generation", siger han til magasinet. DutchNews.com

Paul Blockhouse hævder, at "tobakssmag" er tilstrækkeligt til, at nuværende rygere kan holde op med at ryge ved hjælp af vejpning. Samtidig viser ny forskning på dette område, at det faktisk er næsten alle smagsstoffer, undtagen tobak, der fører til mest røg stopper ved vejpning.

Vejpare-protester

Den hollandske regerings beslutning er blevet stærkt kritiseret. Ifølge flere kommentatorer ignorerer regeringen det faktum, at e-cigaretter (og deres forskellige smagsvarianter) hjælper tusindvis af rygere med at holde op med at ryge hvert år. Og at det bidrager til den generelle folkesundhed. Og nu har hollandske vejpare startet en underskriftsindsamling for at stoppe beslutningen.

"Regeringens påstande om smagsstoffer, og hvordan de bruges, er helt ubegrundede. Smag er en af hovedårsagerne til, at rygere skifter til e-cigaretter. Forhandlerne respekterer aldersgrænserne, og deres kunder er for det meste tidligere rygere." Skriver vejp'erne i forbindelse med begæringen.

Indtil videre er der indsamlet over 8.000 underskrifter fra hele EU.

"Rygere fortsætter med at ryge"

Ifølge den belgiske forsker Frank BaeyensIfølge professor i psykologi ved universitetet i Leuven skyder politikerne forbi målet, når de regulerer e-cigaretter på samme måde som tobaksvarer. Den belgiske regering følger samme tankegang som sine hollandske kolleger og indførte for nylig et forbud mod onlinesalg af e-cigaretter i landet.

"Taktikken for at få rygere til at holde op med at ryge fungerer allerede dårligt. Og det bliver ikke bedre af, at regeringerne giver rygerne det indtryk, at e-cigaretter er lige så skadelige som almindelige cigaretter. Samtidig bliver det sværere at påpege de sundhedsmæssige fordele for rygere. Ingen markedsføring af e-cigaretter er tilladt. Forbud mod smagsvarianter giver rygere færre grunde til at vælge e-cigaretter frem for cigaretter. Bundlinjen er, at rygere vil fortsætte med at ryge almindelige cigaretter i stedet." siger Frank Baeyens i avisen DH (oversat via ETHRA News)

Bedre hvis unge mennesker vejpar

Og ifølge Frank Baeyens Argumentet om, at unge mennesker bliver tiltrukket af at ryge almindelige cigaretter via e-cigaretter, er dårligt underbygget.

"Der er virkelig ikke noget, der tyder på, at det er tilfældet. Hverken i Belgien eller i andre lande. Snarere viser forskningen, at ikke-rygende unge, der prøver e-cigaretter, sjældent bliver langtidsbrugere. På den anden side ser vi, at rygning er stærkt faldende, mens brugen af vejp er stigende blandt unge. Det har også vist sig, at de unge, der har tendens til at begynde at ryge, er de samme personer, som har tendens til at begynde at bruge vejpa. Det er med andre ord en risikoadfærd, som var til stede hos den enkelte fra starten. Vi må derfor spørge, om det ikke i virkeligheden er en god udvikling, hvis Unge vælger e-cigaretter frem for tobak." siger Frank Baeyens

NYT: Giv din mening til kende om det hollandske forbud mod smagsstoffer i e-væske! Du kan finde linket HER! Teksten er på hollandsk, men essensen kan findes i citatet ovenfor i teksten.


Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON

2 Kommentarer on “Protester mot nytt smakförbud i Holland

  1. For 2 år siden reddede smagsvarianterne mit liv!

    Jeg var i stand til at kvitte tobak og almindelige cigaretter og skifte til e-cigaretter i stedet og få en sundere livsstil uden 100-vis af giftige stoffer!

    At fjerne smagsstoffer fra e-cigaretter er en ekstremt dårlig idé, da mange mennesker, jeg kender, har været i stand til at kvitte cigaretterne og skifte til e-cigaretter takket være disse smagsstoffer!

  2. At forbyde smagsvarianter er en ekstremt dårlig idé. At kunne vælge mellem smagsvarianter er en meget vigtig detalje for rygeren. Jeg har selv været røgfri og cigaretfri i 10 år takket være e-cigaretter og forskellige smagsvarianter. Mange mennesker, jeg kender, kan ikke engang lide tobakssmagen i en cigaret og synes, det er godt, at der er forskellige smagsvarianter at vælge imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *