Mielenosoituksia uutta makukieltoa vastaan Alankomaissa

Vain "tupakan makuja" voi jäädä - niille, jotka haluavat lopettaa tupakoinnin sähkösavukkeilla.

Alankomaiden hallitus kieltää keväästä 2021 alkaen kaikki maustetut sähköiset mehut lukuun ottamatta tupakan makuja. Nyt maan vejp-aktiivit protestoivat ja kehottavat kaikkia sähkösavukkeita käyttäviä eurooppalaisia ottamaan kantaa asiaan.

Alankomaiden nuoriso- ja terveysministerin Paul Blockhuisin mukaan sähkösavukkeiden maut houkuttelevat nuoria käyttämään tavallisia savukkeita.

"Savuttoman sukupolven on oltava myös sähkösavukkeista vapaa sukupolvi", hän sanoo lehdelle. DutchNews.com

Paul Blockhouse väittää, että "tupakan maku" riittää nykyisille tupakoitsijoille lopettamaan tupakoinnin vejpningin avulla. Samaan aikaan alan uudet tutkimukset osoittavat, että itse asiassa lähes kaikki makuaineet, tupakkaa lukuun ottamatta, aiheuttavat suurin osa savusta pysähtyy vejpningin toimesta.

Vejparen protestit

Alankomaiden hallituksen päätöstä on arvosteltu voimakkaasti. Useiden kommentoijien mukaan hallitus jättää huomiotta sen, että sähkösavukkeet (ja niiden erilaiset makuvaihtoehdot) auttavat tuhansia tupakoitsijoita lopettamaan tupakoinnin joka vuosi. Ja että tämä edistää yleistä kansanterveyttä. Nyt hollantilainen vejpare on käynnistänyt vetoomuksen päätöksen lopettamiseksi.

"Hallituksen väitteet aromeista ja niiden käytöstä ovat täysin perusteettomia. Maku on yksi tärkeimmistä syistä, miksi tupakoitsijat siirtyvät sähkösavukkeisiin. Vähittäismyyjät kunnioittavat ikärajoja, ja heidän asiakkaansa ovat enimmäkseen entisiä tupakoitsijoita." Kirjoittaa vejp:lle vetoomuksen yhteydessä..

Tähän mennessä on kerätty yli 8 000 allekirjoitusta eri puolilta EU:ta.

"Tupakoitsijat jatkavat tupakointia"

Belgialaisen tutkijan mukaan Frank Baeyens, Leuvenin yliopiston psykologian professorin mukaan poliitikot eivät osu oikeaan, kun he sääntelevät sähkösavukkeita samalla tavalla kuin tupakkatuotteita. Belgian hallitus noudattaa samaa linjaa kuin hollantilaiset kollegansa ja kielsi hiljattain sähkösavukkeiden verkkomyynnin maassa.

"Taktiikka, jolla tupakoijat saadaan lopettamaan, toimii jo nyt huonosti. Asiaa ei auta se, että hallitukset antavat tupakoitsijoille vaikutelman, että sähkösavukkeet ovat yhtä haitallisia kuin tavalliset savukkeet. Samaan aikaan tupakoitsijoille on yhä vaikeampi osoittaa terveyshyötyjä. Sähkösavukkeiden markkinointi on kielletty. Makujen kieltäminen antaa tupakoitsijoille vähemmän syitä valita sähkösavukkeet savukkeiden sijaan. Lopputulos on, että tupakoitsijat polttavat sen sijaan edelleen tavallisia savukkeita." sanoo Frank Baeyens sanomalehdessä DH (käännetty ETHRA Newsin kautta)

Parempi, jos nuoret vejpar

Ja mukaan Frank Baeyens väite, jonka mukaan nuoret kiinnostuvat tavallisten savukkeiden polttamisesta sähkösavukkeiden avulla, on huonosti perusteltu.

"Mikään ei todellakaan viittaa siihen, että näin olisi. Ei Belgiassa eikä muissa maissa. Pikemminkin tutkimus osoittaa, että tupakoimattomista nuorista, jotka kokeilevat sähkösavukkeita, tulee harvoin pitkäaikaisia käyttäjiä. Toisaalta näemme, että tupakointi vähenee voimakkaasti, kun taas vejp:n käyttö lisääntyy nuorten keskuudessa. On myös osoitettu, että nuoret, joilla on taipumus aloittaa tupakointi, ovat samoja henkilöitä, joilla on taipumus aloittaa vejpa. Toisin sanoen kyseessä on riskikäyttäytyminen, joka oli yksilöillä alusta alkaen. Meidän on siis kysyttävä, eikö se ole itse asiassa hyvä kehitys, jos Nuoret valitsevat sähkösavukkeet tupakan sijaan." sanoo Frank Baeyens

UUSI: Sano mielipiteesi Alankomaiden e-nesteen makujen kieltämisestä! Löydät linkin TÄÄLTÄ! Teksti on hollanniksi, mutta sen ydin löytyy tekstin yllä olevasta lainauksesta.


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa

2 Kommentit on “Protester mot nytt smakförbud i Holland

  1. 2 vuotta sitten makuja pelasti elämäni!

    Pystyin lopettamaan tupakan ja tavalliset savukkeet ja siirtymään sähkösavukkeisiin ja sain terveellisemmän elämäntavan ilman satoja myrkyllisiä aineita!

    Makujen poistaminen sähkösavukkeista on erittäin huono ajatus, sillä monet tuntemani ihmiset ovat pystyneet lopettamaan tupakoinnin ja siirtymään sähkösavukkeisiin näiden makujen ansiosta!

  2. Makujen kieltäminen on erittäin huono ajatus. Mahdollisuus valita makujen välillä on tupakoitsijalle tärkeä yksityiskohta. Itse olen ollut savuttomana ja savuttomana 10 vuotta sähkösavukkeiden ja erilaisten makujen ansiosta. Monet tuntemani ihmiset eivät edes pidä tupakan mausta savukkeessa ja pitävät hyvänä, että erilaisia makuja on valittavana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *