Smuglede e-ciggen - truet med fængsel

Malaysias udenrigsminister vejpade i parlamentet

Malaysia og e-cigaretter. Det var en næsten perfekt stealth vape. Et puf i smug, som ingen ser. Men der skulle ikke mere end en kort film på Twitter til, før et pust på en lille e-cigaret fik alvorlige konsekvenser for Malaysias udenrigsminister.

Malaysias udenrigsminister Hishammuddin Hussein har fundet sig selv i varmt vand. Under et møde i parlamentet filmede et andet medlem ham, mens ministeren tog et hiv på sin for nylig opkøbte e-cigaret. Filmen var selvfølgelig viral på twitter. Og da rygning og vejpa var forbudt i parlamentet, tiltrak filmen sig stor opmærksomhed.

Malaysia undersøger forbud mod e-cigaretter

Dramaet i plenarsalen finder sted på samme tid som Den malaysiske regering undersøger et omfattende forbud mod salg af e-cigaretter i landet. I øjeblikket er det lovligt at sælge vejp-produkter med undtagelse af e-væsker, der indeholder nikotin. Undersøgelsen kom, efter at flere amerikanske vejp-brugere døde som følge af EVALI-sygdomi efteråret 2019. Det er på trods af, at sygdommen blev forårsaget af cannabisprodukter og stoffet e-acetat, som ikke findes i almindelige e-cigaretter.

Stop med at ryge ved hjælp af e-cigs

Malaysia er et af verdens største markeder for e-cigaretter, og et forbud vil ramme forhandlerne hårdt. Men planerne er tidligere blevet stærkt kritiseret af flere sundhedsgrupper i landet. Fordi rygere, som i andre lande, bruger e-cigaretter til at holde op med at ryge. Udenrigsministeren er en af dem. Og i et indlæg på Twitter undskylder han nu for sin brøler.

""Jeg undskylder over for parlamentet. Det er en ny vane, og jeg lover ikke at gøre det igen." skrev han på Twitter.

Truet med fængsel eller bøde

Men et vredt MEP køber ikke ministerens undskyldning. Han mener, at udenrigsministeren bør straffes hårdt for sin fejltagelse. Ifølge hjemmesiden giver brud på rygeforbuddet i øjeblikket en bøde på mellem 1.000 og 20.000 euro eller i værste fald fængsel. Dampens planet.


Flaring i hemmelighed - steath-vape

Stealth-vejpa er en teknologi, der kan bruges med en e-cigaret med lav effekt. Princippet er at lade en lille mængde damp blande sig med luft i lungerne ved at holde vejret efter pustet. Hvis det virker, vil ingen damp være synlig ved udånding. Du kan læse mere om det her:

Kilder:
Specialrapport: Ministerium fanget mellem en sten og et hårdt sted over vaping


Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *