Norjalainen vejpshoppes voi aloittaa nikotiinin myynnin.

Norja poistaa nikotiinia sisältävien sähköisten mehujen ja sähkösavukkeiden kiellon. Samalla se ottaa käyttöön lakeja, jotka ovat EU:n vejp-tuotteita koskevan sääntelykehyksen mukaisia.
"Tervetullut päätös", sanoo norjalainen vejp-yhdistys Dampselskapet.

Asiasta ilmoitettiin loppuviikosta, ja uusi järjestelmä alkaa vuonna 2020, raportoi EHTRA-järjestö, eurooppalainen haittoja vähentävä järjestö, lehdistötiedotteessa. Norjassa on ollut vuodesta 1989 lähtien voimassa kielto tuoda ja myydä "uusia tupakka- ja nikotiinituotteita", mukaan lukien sähkösavukkeet ja sähköiset mehut.

Nikotiini henkilökohtaiseen käyttöön

Vejpshopparna myy laitteistoja ja nikotiinittomia mehuja, kun taas norjalainen vejpare on voinut tuoda nikotiinia erikseen omaan käyttöönsä. Nyt on laillista tuoda maahan kolmen kuukauden kulutusta vastaava määrä nikotiinia. Samaan aikaan Norjassa on suuret nikotiinin mustat markkinat, ja kuluttajan on lain mukaan todistettava, että nikotiini on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön ja tupakoinnin lopettamiseen.

 "Nikotiininesteiden laillistaminen on tervetullut toimenpide, ja voimme vain onnitella hallitustamme päätöksestä lähestyä muita EU:n jäsenvaltioita tässä asiassa", sanoo Trond Meier Dampselskapetilta, joka on kuluttajalähtöinen vejp-järjestö Norjassa, ETHRAlle.

Eurooppalaiset säännöt

Kielto kumotaan, kun maassa otetaan käyttöön uusia sähkösavukkeita koskevia lakeja. Ajatuksena on, että Norja noudattaa EU:n tupakkatuotedirektiiviä (TPD). Ehdotetut säädökset ovat siis samankaltaisia kuin Ruotsin järjestelmä, jossa tuotteet on muun muassa rekisteröitävä myyntiin 12 viikkoa etukäteen (Ruotsissa 6 kuukautta), niissä on oltava norjalaiset käyttöohjeet ja niitä saa markkinoida vain säästeliäästi (Norjassa nikotiinituotteita ei muuten saa edes pitää avoimesti esillä kaupoissa).

Monet ihmiset käyttävät e-sikareita lopettaakseen

Norjan viranomaiset julkaisivat aiemmin tänä vuonna tutkimuksen norjalaisten tottumuksista vejp. Tutkimuksessa havaittiin, että suuri enemmistö, lähes 70 prosenttia 900 osallistujasta, kertoi onnistuneensa lopettamaan tupakoinnin vuoden kuluessa siirtymällä sähkösavukkeisiin, järjestö kertoo. Nikan verkkosivuillaan.

Norjan uusi sähkösavukkeita koskeva sääntelykehys tulee voimaan joskus vuonna 2020, ja sitä arvioidaan jonkin aikaa, osittain sen tarkistamiseksi, etteivät nuoret aloita sähkösavukkeiden käyttöä suuremmassa määrin, ja osittain sen selvittämiseksi, merkitseekö vejpningen todella kansanterveyden parantumista, kirjoittaa ETHRA.

Lue lisää Vejpkollen:stä:
Tutkimus: Nuoria houkutellaan pois tupakoinnista - valitsevat sähkösavukkeet
Englanti: 50 000 brittiä lopettaa tupakoinnin vejpningin avulla

Häsla: Keuhkovauriot eivät liity tavalliseen e-juiceseenPidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *