Turkki haluaa kieltää sähkösavukkeet kokonaan

Erdoganin mukaan sähkösavukkeet ovat "outoja asioita".

Turkin hallitus seuraa Intian jalanjälkiä. The 1. lokakuuta hallitus ilmoitti että sähkösavukkeiden täyskielto voi ollatulla merkitykselliseksi maassa. 

Turkissa on jo voimassa lakeja, jotka kieltävät vejp-tuotteiden myynnin virallisesti. Sähkösavukkeiden käyttö on kuitenkin sallittua samoissa paikoissa, joissa tupakointi on sallittua.

"Kiellämme nyt myös sähkösavukkeiden maahantulon maahan", terveysministeri Farettin Koca sanoi lehdelle. Hurriyet Daily News

Turkin hallitus on jo pitkään harjoittanut aggressiivista tupakoinnin vastaista politiikkaa maassa. Ahval News -lehden mukaan Turkissa tupakoi 14,5 miljoonaa ihmistä, joista 250 000 on lapsia. Turkin terveysviranomainen ei pidä vejpningiä vaihtoehtona savukkeille. Ja presidentti Reccep Tayyip Erdogan on aiemmin tänä vuonna kutsunut sähkösavukkeita "omituisiksi".

"He ovat keksineet jotain niinkin outoa kuin `sähköinen savuke' Yritykset sanovat, että ne eivät sisällä nikotiinia tai sisältävät hyvin vähän. Mutta ne aiheuttavat riippuvuutta" Erdogan sanoi Ahval Newsin mukaan.

Kuten Vejpkollen on aiemmin raportoinut, myös Intia aikoo kieltää sähkösavukkeet kokonaan. Molemmille maille on yhteistä, että suuri osa väestöstä polttaa tavallisia savukkeita. Turkissa WHO:n vuonna 2011 julkaiseman raportin mukaan jopa 40 prosenttia 25-44-vuotiaista miehistä tupakoi. Ja tupakointi lisääntyy yleisesti, myös naisten keskuudessa.
Niiden 1TP8-tupakoitsijoiden määrä, jotka lopettivat tupakoinnin sähkösavukkeiden avulla Turkissa, on tällä hetkellä epäselvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *