DN: Leikataan veroja kaikelta, mikä saa ihmiset lopettamaan tupakoinnin.

"Sen sijaan, että pelkäämme, mitä sähkösavukkeet saattavat sisältää, meidän pitäisi pelätä sitä, mitä tavallisessa savukkeessa todella on. Parasta, mitä voimme tehdä kansanterveyden hyväksi, on leikata veroja kaikelta, mikä saa ihmiset lopettamaan tupakoinnin" kirjoittaa Erik Helmerson DN:n pääkirjoitussivulla

Lue lisää sähkösavukkeiden aiheuttamista keuhkovaurioista täältä!

Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Ruotsalaisen Dagens Nyheter -sanomalehden pääkirjoitussivulla Erik Helmersson ottaa selkeästi kantaa sähkösavukkeiden ja muiden tavallisten savukkeiden haittoja vähentävien vaihtoehtojen puolesta. Hän väittää, että sähkösavukkeita ympäröivät myytit ja että terveen järjen pitäisi voittaa. Helmersson mainitsee myös viimeaikaiset raportit (2019, toim. huom.) keuhkosairauksista, jotka on virheellisesti yhdistetty tavallisiin sähkösavukkeisiin.

"Maailmassa kuolee vuosittain yli kahdeksan miljoonaa ihmistä tupakointiin. Tavalliset sähkösavukkeet eivät edes kuulu samaan sarjaan. Kävi ilmi, että Yhdysvalloissa kuolemantapaukset johtuivat laittomista tuotteista. Samat säännöt pätevät sähkösavukkeisiin kuin alkoholiin: älä kuluta mitään, mistä et tiedä, mistä se on peräisin" kirjoittaa Erik Helmersson (lukittu artikkeli, toimittajan huomautus)

Vaarallinen kannabiksen e-neste

Sum Vejpkollen kertoi aiemmin Epidemian alusta lähtien Yhdysvaltain viranomaiset ovat epäilleet, että kuolemantapaukset ja nyt jo yli 800 sairastumistapausta johtuvat mustassa pörssissä liikkuneista kannabis/THC-tuotteista. E-asetaattia on löydetty epätavallisen paljon 90 prosentin sairastuneista keuhkoista. On myös todisteita siitä, että ainetta oli heidän höyrystämissään ja hengittämissään e-mehuissa. E-asetaatti ei ole vesiliukoinen, eikä sitä siksi esiinny tavallisissa e-nesteissä.

Henkien vaarantaminen

Kuolemantapauksia koskevat uutisoinnit ovat kuitenkin keskittyneet enimmäkseen nikotiinia sisältäviin sähkösavukkeisiin, eivät THC-mehuun, jossa on e-asetaattia. Useiden kommentoijien ja terveystutkijoiden mukaan Yhdysvaltain tautienvalvonta- ja ehkäisykeskus (CDC) ei ole ollut selvillä siitä, mikä sairastumiset aiheutti. Sen sijaan CDC on varoittanut sähkösavukkeista yleensä. Epidemiologi Michael Siegel sanoo, että CDC:llä on jo pitkään ollut kohtuuttoman kielteinen suhtautuminen sähkösavukkeisiin. Ja että se näkyi, kun epidemia oli tosiasia.

"He eivät ole vaivautuneet tekemään selvää eroa tavallisten e-mehujen ja THC-mehujen välillä. Riskien ja terveyshaittojen suhteen on valtava ero. Valtava epäonnistuminen, joka vaarantaa ihmishenkiä" kirjoittaa Michael Siegel Natinal Review -lehdessä

"Ei yhtä vaarallinen kuin tupakointi"

Erik Helmersson samankaltaisella tiellä.

"Sähkösavukkeet ovat olleet Euroopan markkinoilla yli 10 vuotta. Kuten kaikkia nuoria huumeita, sitä ympäröivät myytit. Mitä noissa laitteissa oikeastaan on? Jotain tappavaa kemikaalia? Vastauksia on useita. Yksi on, että emme tiedä kuinka vaarallista se on. Toinen on, että se ei ole läheskään yhtä vaarallista kuten tupakanpoltto" kirjoittaa Erik Helmersson.

Haluavat leikata vaihtoehtojen veroja

Erik Helmersson väittää, että kansanterveys hyötyisi maailmanlaajuisesti valtavasti, jos tupakointi korvattaisiin muilla nikotiinin käyttötavoilla.

"Silti hallitukset pitävät kiinni siitä, että kaikkeen tupakan kulutukseen suhtaudutaan samalla tavalla: pelottelulla, raskaalla verotuksella ja erilaisilla kielloilla. Sen sijaan nuuskan, purukumin, elektroniikan ja muiden sellaisten tuotteiden veroja, jotka rohkaisevat ihmisiä käyttämään nikotiinia muulla tavoin kuin tupakansavua hengittämällä, pitäisi alentaa merkittävästi", Erik Helmersson kirjoittaa.

Lähteet:
https://www.dn.se/ledare/erik-helmerson-e-cigg-ar-fint-som-snus/


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *