Facebook perui suuren ruotsalaisen sähkösavukkeita käsittelevän foorumin toiminnan

Yksi Ruotsin suurimmista Facebookissa toimivista e-cig-foorumeista, Vape Club Sweden, suljettiin yllättäen maanantaina. Ja alle hetkessä kolme vuotta kestäneet keskustelut, vastaukset tärkeisiin kysymyksiin ja höyryävät kuvat katosivat lopullisesti.

"Menetimme kaikki kootut tiedot, vinkit ja niksit, aloittelijan oppaat, linkit opetusvideoihin, suorat lähetykset ja käden tarkistukset. Ja luultavasti paljon jäseniä. Niitä on liikaa lueteltavaksi", sanoo Teus Matteussonjoka perusti yhdessä Pontus Henrikssonin ja useiden muiden kanssa Vape Club Ruotsi, kohteeseen Vejpkollen

"Erittäin vapaa foorumi"

Vape Club Ruotsi on ollut olemassa kolme vuotta, ja yli 3200 jäsenellään se oli yksi Ruotsin suurimmista sähkösavukkeiden käyttäjien foorumeista. Ryhmä sai alkunsa ajatuksesta vapaasta foorumista, jossa ainoa sääntö oli maalaisjärki, kertoo kelavalmistaja Teus Matteusson

"Kun toisessa suuressa ryhmässä oli erimielisyyttä siitä, mitä tehdä käsin annetuille shekeille, kaupoissa annetuille vinkkeille ja niin edelleen, päätimme perustaa uuden ryhmän. Meillä oli alusta alkaen vain yksi sääntö: käytä tervettä järkeä. Niitä tuli muutamien välikohtausten jälkeen muutama lisää, mutta olemme pitäneet kiinni säännöstä, että sen pitäisi olla ilmainen. Teus Matteusson.

Sekalainen sisältö - ja ristiriitoja

Vape Club on ollut foorumi, jossa vejpningiä, tupakoinnin lopettamista ja hankalia modeja koskevat kysymykset sekoittuvat viesteihin, jotka ovat peräisin Ruotsalainen vejpshoppar. Mutta korkeat katot ovat ajoittain aiheuttaneet myös ristiriitoja, sanoo Teus Matteusson

"Ne, jotka käyttäytyvät huonosti, ovat saaneet pelikiellon, jonka pituus riippuu siitä, mitä on tapahtunut. Siellä on tullut tiukkoja sääntöjä", hän sanoo.

Samannimiset ryhmät suljettu

Mikä aiheutti lukituksen on vaikea spekuloida, sanoo Teus Matteusson. Viime aikoina on kuitenkin kadonnut myös muita vejpning-aiheisia ryhmiä, joilla on samankaltaiset nimet.

"Jokin aika sitten Facebook jahtasi laitonta kaupankäyntiä, ja nostimme osto- ja myyntitietueet uuteen ryhmään. Meillä oli muutama lakko ennen sitä, mutta viimeinen peruuntuisi kuukauden sisällä. He taisivat löytää jotain muuta vikaa. Emme saaneet Facebookilta kunnon selitystä, miksi he sulkivat meidät, eikä valituksemme mennyt läpi.

Tärkeää tietoa sähkösavukkeista

Facebook-foorumit ovat jo pitkään olleet tärkeitä tietolähteitä sähkösavukkeista. Eikä vain Ruotsissa. Joillakin kansainvälisillä foorumeilla on yli 75 000 jäsentä.

"FB-ryhmät antavat meille tärkeän yhteisöllisyyden tunteen, vaikka emme tulisikaan kaikkien kanssa toimeen. Yhdessä voimme kuitenkin voittaa useimmat asiat, meidän on vain työskenneltävä oikeaan suuntaan", sanoo Teus Matteusson.

Luotu uusi foorumi suoraan

Vain muutama tunti sulkemisen jälkeen perustettiin uusi ryhmä: V@pe Club Sweden.

"Aloitamme puhtaalta pöydältä, niin sanotusti uudelta lehdeltä. Monet ihmiset kokevat, että saamme uuden mahdollisuuden. Useimmat heistä varmaan pitävät silmällä, ettei sama toistu", sanoo Teus Matteusson Vejpkollen:hen.

Uudella ja vanhalla V@pe Club Sweden 18+ -klubilla on tiukka 18 vuoden ikäraja, ja hakijoiden on vastattava kysymyksiin ennen sisäänpääsyä. Löydät linkin täältä:

V@pe Club Ruotsi 18+


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa

1 Kommentti artikkeliin "Stort svenskt forum för e-cigaretter släckt av Facebook"

  1. On uskomattoman surullista, että Facebook ei ymmärrä sähkösavukkeiden myönteistä vaikutusta maailmanlaajuiseen kansanterveyteen.
    Mutta ei ehkä yllättäen. Tupakkateollisuus pumppaa miljardeja lobbareiden taskuihin, eikä pidä unohtaa lääketeollisuutta, jolla on paljon menetettävää tehottomien vieroitustuotteiden myynnin menetyksestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *