Stort svensk forum for e-cigaretter aflyst af Facebook

Et af Sveriges største e-cig-fora på Facebook, Vape Club Sweden, blev pludselig lukket ned i mandags. Og på mindre end et øjeblik var tre års diskussioner, svar på vigtige spørgsmål og dampende billeder væk for altid.

"Vi mistede al den samlede information, tips og tricks, begyndervejledninger, links til instruktionsvideoer, live-udsendelser og handchecks. Og sandsynligvis en masse medlemmer. Det er for meget at nævne," siger Teus Matteussonsom sammen med Pontus Henriksson og flere andre grundlagde Vape Club Sverige, til Vejpkollen

"Meget frit forum"

Vape Club Sverige har eksisteret i tre år og var med over 3200 medlemmer et af Sveriges største fora for e-cigaretbrugere. Gruppen startede med ideen om et frit forum, hvor den eneste regel var sund fornuft, siger coilproducenten Teus Matteusson

"Da der opstod uenighed i en anden stor gruppe om, hvad man skulle gøre med håndchecks, tips til butikker og så videre, besluttede vi at starte en ny gruppe. Vi havde kun én regel fra starten: Brug din sunde fornuft. Der kom lidt flere til efter nogle hændelser, men vi har holdt fast i reglen om, at det skal være gratis. Teus Matteusson.

Blandet indhold - og konflikter

Vape Club har været et forum, hvor spørgsmål om vejpning, rygestop og besværlige mods er blevet blandet med indlæg fra Svensk vejpshoppar. Men de høje lofter har også skabt konflikter fra tid til anden, siger Teus Matteusson

"De, der opfører sig dårligt, er blevet udelukket i en periode, hvor lang afhænger af, hvad der er sket. Vi er blevet strenge der," siger han.

Grupper med lignende navne lukket

Hvad der forårsagede nedlukningen er svært at spekulere i, siger Teus Matteusson. Men andre grupper med vejpning-tema og lignende navne er også forsvundet for nylig.

"For nogen tid siden jagtede Facebook ulovlig handel, og vi ophævede køb og salg af poster til en ny gruppe. Vi havde et par strikes før det, men den sidste ville blive annulleret inden for en måned. Vi fik ikke en ordentlig forklaring fra Facebook på, hvorfor de lukkede os ned, og vores appel gik ikke igennem.

Vigtig information om e-cigaretter

Facebook-fora har længe været vigtige kilder til information om elektroniske cigaretter. Ikke kun i Sverige. Nogle internationale fora har over 75.000 medlemmer.

"FB-grupper giver os en vigtig følelse af fællesskab, selv om vi ikke kommer overens med alle. Men sammen kan vi overvinde det meste, vi skal bare arbejde i den rigtige retning," siger Teus Matteusson.

Oprettede nyt forum direkte

Og kun få timer efter lukningen blev der oprettet en ny gruppe: V@pe Club Sweden.

"Vi starter med en ren tavle, et nyt blad, så at sige. Mange mennesker føler, at vi får en ny chance. De fleste vil nok holde ekstra øje med, at det ikke bliver det samme igen," siger han. Teus Matteusson til Vejpkollen.

Nye såvel som gamle V@pe Club Sweden 18+ har en streng aldersgrænse på 18 år og kræver, at ansøgere besvarer spørgsmål, før de bliver optaget. Du kan finde linket her:

V@pe Club Sverige 18+


Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON

1 Kommentar om "Stort svenskt forum för e-cigaretter släckt av Facebook"

  1. Hvor er det trist, at Facebook ikke indser den positive effekt, som elektroniske cigaretter har på den globale folkesundhed.
    Men det er måske ikke overraskende. Tobaksindustrien pumper milliarder ned i lobbyisternes lommer, og ikke at forglemme medicinalindustrien, som har meget at tabe på det manglende salg af ineffektive afvænningsprodukter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *