Utah kieltää maustetut sähköiset mehut - mutta ei vejp-myymälöissä.

Maustettujen e-nesteiden myyntikiellot jatkuvat Yhdysvalloissa. Utahissa viranomaiset ovat kuitenkin omaksuneet uuden lähestymistavan. Maustettujen e-mehujen myynti kielletään. Mutta ei kuitenkaan vejpshoppesissa, jotka myyvät vain sähkösavukkeita ja tarvikkeita, kertoo tv-kanava 02 KUTV.

"Yhä useammat todisteet viittaavat siihen, että sääntelemättömien THC-mehujen vejping on viime aikoina puhjenneiden keuhkosairauksien taustalla", sanoo Tohtori Joseph Myner Utahin terveysministeriössä. "Erityisesti nuoret ovat kärsineet, ja tiedämme, että monet nuoret aloittavat vejpa maustetulla nikotiinilla ennen kuin he alkavat käyttää THC-tuotteita."

Hän väittää, että vejpshoppers, jolla on merkittävästi parempi ikävalvonta kuin esimerkiksi huoltoasemat, tavalliset päivittäistavaramyymälät ja supermarketit, ovat ainoita kauppoja, joissa maustettuja sähköisiä mehuja voidaan myydä, ainakin rajoitetun ajan.

"Siirtämällä nikotiinipitoisten maustettujen e-mehujen myyntiä erikoisliikkeisiin vähennetään niiden nuorten käyttäjien määrää, jotka myöhemmin siirtyvät käyttämään THC:tä", sanoo Joseph Myner.

Utahissa 71 ihmistä on sairastunut tautiin, jonka on aiheuttanut virheellisesti valmistettu e-mehu, joka sisältää kannabis sekoitettuna aineeseen e-asetaatti, joka muodostaa öljyä kuumennettaessa.. E-asetaattia käytetään yksinomaan THC-mehuissa, joita myydään halvalla osoitteessa Yhdysvaltojen mustilla markkinoilla. E-asetaatti ei ole olemassa säännellyssä THC-mehussa tai tavallisessa e-mehussa, jossa on nikotiinia (tai ilman).

Viranomaiset auttavat vejp-ostajia myös muilla tavoin. Myymälöiden on tiedotettava asiakkailleen selkeästi valvomattomien vejp- THC-tuotteiden käytön vaaroista muun muassa sisäänkäynnin yhteydessä olevilla pakollisilla kylteillä.

"Yksi parhaista keinoistamme torjua tätä taudinpurkausta on viestintä. On ensisijaisen tärkeää viestiä suoraan sille ryhmälle, jolla on suurin riski sairastua tautiin", sanoo hän. Ryan Bartlett joka työskentelee tupakoinnin torjunnan parissa terveysviranomaisissa, televisioasemalle 02 KUTV

Äkillinen keuhkosairaus, joka ei liity tavallisiin sähkösavukkeisiin vaan sääntelemättömään THC-mehuun, on tähän mennessä vaikuttanut 800 ihmiseen Yhdysvalloissa. 13 kuolemantapauksesta on raportoitu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *