Utah forbyder e-juice med smag - men ikke i vejp-butikker

Forbuddet mod salg af e-væske med smag fortsætter i USA. Men i Utah går myndighederne nye veje. E-juice med smag bliver forbudt at sælge. Men ikke i vejpshoppes, som kun sælger e-cigaretter og tilbehør, rapporterer tv-stationen 02 KUTV.

"En voksende mængde beviser peger på, at vejping af uregulerede THC-juicer står bag det store udbrud af lungesygdomme i den seneste tid", siger Dr. Joseph Myner fra Utahs sundhedsministerium. "Især unge mennesker er blevet ramt, og vi ved, at mange unge begynder at vejpa med nikotin med smag, før de begynder at bruge THC-produkter."

Han argumenterer for, at vejpshopperssom har en betydelig bedre alderskontrol end f.eks. tankstationer, almindelige dagligvarebutikker og supermarkeder, vil være de eneste butikker, hvor e-juice med smag kan sælges, i hvert fald i en begrænset periode.

"Ved at flytte salget af nikotinholdig e-juice med smag til specialbutikker vil vi reducere antallet af unge brugere, der senere skifter til THC", siger han. Joseph Myner.

I Utah er 71 mennesker blevet syge af sygdommen forårsaget af forkert fremstillet e-juice, der indeholder cannabis blandet med stoffet e-acetat, som danner olie, når det opvarmes. E-acetat bruges udelukkende i THC-juice, der sælges billigt på det sorte marked i USA. E-acetat eksisterer ikke i reguleret THC-juice eller almindelig e-juice med nikotin (eller uden).

Myndighederne hjælper også vejp-kunder på andre måder. Butikker skal tydeligt informere deres kunder om farerne ved at tage vejp-produkter med ukontrolleret THC, bl.a. ved hjælp af obligatoriske skilte ved indgangen.

"Et af vores bedste redskaber til at tackle dette udbrud er kommunikation. Det er en topprioritet at kommunikere direkte til den gruppe, der har størst risiko for at udvikle sygdommen", siger han. Ryan Bartlett der arbejder med tobakskontrol hos sundhedsmyndighederne, til tv-stationen 02 KUTV

Det pludselige udbrud af lungesygdom, som ikke er forbundet med almindelige e-cigaretter, men med ureguleret THC-juice, har indtil videre ramt 800 mennesker i USA. 13 dødsfald er blevet rapporteret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *