"Sähkösavukkeiden kieltäminen johtaa useampiin kuolleisiin tupakoitsijoihin"

Yhdysvalloissa puhjennut keuhkosairaus, joka liittyy sähkösavukkeisiin ja laittomiin THC-mehuihin, ei ole levinnyt Pohjois-Amerikan mantereen ulkopuolelle. Yhdistyneen kuningaskunnan terveysasiantuntijat pitävät kiinni neuvoistaan sähkösavukkeiden säännöllisille käyttäjille: ei tarvitse huolehtia sairastumisesta.

"Se, mitä Yhdysvalloissa tapahtuu, ei tapahdu Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muissa maissa, joissa vejpning on vakiintunut. On selvää, että kyseessä on paikallinen ongelma."
Siinä sanotaan John Britton, professori ja johtaja Yhdistyneen kuningaskunnan tupakka- ja alkoholitutkimuksen keskus Nottinghamissa Financial Post -sanomalehti.

Yli 3,6 miljoonaa brittiä käyttää nyt säännöllisesti sähkösavukkeita. Yhdistyneen kuningaskunnan kansanterveysvirasto kommentoi siksi nopeasti Yhdysvaltojen keuhkosairauksien syitä: THC:tä ja e-asetaattia sisältävä e-mehu. Kyse ei koskaan ollut tavallisista e-nesteistä tai e-savukkeista. Tämä oli Yhdistyneen kuningaskunnan terveysministeriön mukaan selvää alusta alkaen.

"Näiden aineiden, lähinnä öljyjen, käyttö on kielletty Yhdistyneessä kuningaskunnassa vejpning-käyttöön. Samaan aikaan sähkösavukkeita ja sähköisiä mehuja koskeva lainsäädäntö on Euroopassa tiukempi kuin Yhdysvalloissa. Tämä koskee myös näiden tuotteiden markkinointia, eikä niitä saa kohdistaa nuorille. Ja me sääntelemme sitä huolellisesti", sanoo Ann McNeill, tupakka- ja huumeriippuvuuden professori King's College Londonin psykiatrian, psykologian ja neurotieteen laitoksella. Financial Post.

Tupakoitsijat saavat väärän viestin

Veneet John Britton ja Ann McNeill toteaa, että tupakoitsijoiden määrä vähenee Yhdistyneessä kuningaskunnassa nopeammin kuin Yhdysvalloissa. Yksi syy tähän on heidän mukaansa vejpningen.

"Olisi erittäin valitettavaa, jos tupakoitsijat pidättäytyisivät sähkösavukkeiden käytöstä sen vuoksi, mitä Yhdysvalloissa tapahtuu", sanoo John Britton.

Hän on myös huolissaan sähkösavukkeiden kieltämisestä, joka on toteutumassa Intiassa ja joissakin Yhdysvaltojen osavaltioissa. Ne ovat kansanterveyden kannalta epäasianmukaisia ja antavat väärän viestin tupakoitsijoille.

"Tupakoitsijat saavat viestin, että vejpning on vaarallista eikä, kuten tutkimukset osoittavat, 95 prosenttia vähemmän haitallista kuin savukkeet. Ja se on oikeastaan täysin selvä asia. Jos joku jatkaa tupakointia, hän menettää päivän elämästään jokaista neljää tupakointipäivää kohden. Sähkösavukkeiden kaltaisen vaihtoehdon kieltäminen tarkoittaa sitä, että enemmän ihmisiä kuolee tupakointiin." sanoo John Britton Financial Postille.

Lähteet:
John Brittonin mielipidekirjoitus sähkösavukkeisiin liittyvästä hysteriasta.

Finncial Post/Reuters: Vaping-sairaudet, kuolemantapaukset todennäköisesti hyvin harvinaisia muualla kuin Yhdysvalloissa, sanovat asiantuntijat.


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *