Ruotsalaiset vejp-ostajat kärsivät Yhdysvaltain kriisistä.

"Myynti laskee" alan järjestön mukaan

Sähkösavukkeiden markkinat alkavat nyt järkkyä maailmanlaajuisesti. Yhdysvalloissa sattuneiden kuolemantapausten ja uusien säännösten jälkeen se on selvästi havaittavissa myös Ruotsissa.

"Yleinen käsitys sähkösavukkeista näyttää selvästi muuttuneen, ja yhä useammat ihmiset uskovat, että sähkösavukkeisiin liittyy vakavia piileviä vaaroja", pienyrittäjä ja sähkösavuketeollisuuden järjestön BELC:n jäsen Niklas Linder sanoi Vejpkollen:lle.

Huonosta huonompaan

Kun yli 1 000 ihmistä sairastui ja noin 20 kuoli saastuneen veden aiheuttamaan keuhkosairauteen. marihuanamehu Yhdysvalloissa se vaikuttaa tavallisten sähkösavukkeiden kauppaa maailmanlaajuisesti. Jotkin valtiot ja maat ovat kieltäneet kokonaan maustetut sähköiset mehut tai sähköiset savukkeet yleensä. Lasku johtuu kuitenkin myös siitä, että yleinen käsitys sähkösavukkeista ja vejpningistä on muuttunut. Huonosta huonompaan.

"Vaikka keuhkosairaudet eivät johdu tavanomaisten ja säänneltyjen sähköisten mehujen käytöstä ja vaikka viranomaiset kehottavat käyttäjiä olemaan aloittamatta tupakointia uudelleen, vahinko on jo tapahtunut. Varsinkin, kun kyse on siitä, että e-savukkeista vallitsee yleinen käsitys." sanoo Barnaby Page, päätoimittaja ECigIntelligenceriippumaton tutkimusyritys, joka keskittyy tupakkatuotteiden vaihtoehtoihin, kansainväliseen verkkolehteen nimeltä Vaping Post

Raportin mukaan Yhdysvaltain paikalliset markkinat menettävät paljon myyntiä ja kasvua. lasku 13 prosenttia. Maailmanlaajuiset markkinat kasvaa 14 prosenttia seuraavan vuoden aikana. Mutta nyt ECigIntelligence odottaa vuosi, jolloin maailmanlaajuista kasvua ei tapahdu lainkaan.

Sähkötupakoiden myynti laskee

Myös Euroopan ja Ruotsin yritykset tuntevat Yhdysvaltojen paniikin vaikutukset. Niklas Linder kuljettaja vejpshoppen Ruotsalainen sekoitustekniikka ja toimii myös yhteistyössä alan järjestön BELC.

"Olemme alan järjestössä keskustelleet kauppojen kanssa sekä Ruotsissa että muualla EU:ssa, ja lasku on ollut havaittavissa. Kuukausittainen myynti on laskenut ja niiden tupakoitsijoiden osuus, jotka ovat päättäneet siirtyä sähkösavukkeisiin, on laskenut", sanoo hän. Niklas Linder Vejpkollen:hen.

Sähkösavukkeita säännellään tiukasti Ruotsissa

E-savukkeita ja vejp-tuotteita säännellään tiukasti Ruotsissa ja Euroopassa. Nikotiinia verotetaan Ruotsissa raskaasti, ja yritysten on rekisteröitävä tuotteensa kuusi kuukautta ennen myyntiä. Markkinointia on kuitenkin myös rajoitettu voimakkaasti, eivätkä yritykset saa mainostaa perinteisessä tai sosiaalisessa mediassa. Tuotetut mainokset on suunnattu yksinomaan asiakkaille, jotka jo käyttävät sähkösavukkeita, eikä suurelle yleisölle. Eli ei: nykyisille tupakoitsijoille. Tämä johtuu siitä, että markkinointilaki ei salli vejp-yhtiöiden korostaa yhden "tupakkatuotteen" terveyshyötyjä toiseen verrattuna. Tämä vaikeuttaa uusien asiakkaiden tavoittamista, sanoo LInder. Jotain, joka on havaittavissa, kun markkinat epäonnistuvat.

"Sen jälkeen, kun THC-skandaali alkoi saada vauhtia tiedotusvälineissä loppukesästä, olemme huomanneet jyrkän ja tuntuvan laskun. Lähinnä uusien asiakkaiden puuttumisena. Ja olemme saaneet paljon kysymyksiä huolestuneilta asiakkailta, jotka ovat alkaneet ymmärtää, että säännöllinen tupakanpoltto saattaa olla terveyden kannalta parempi vaihtoehto." sanoo Niklas Linder.

"Tiedotusvälineet ovat suurelta osin syyllisiä"

Osoitteessa Niklas Sandin, joka toimii yhdessä Ruotsin suurimmista vejpshoppar, Esmokes, joilla on useita fyysisiä myymälöitä, tilanne on samanlainen.

"Tämä vaikuttaa meihin paljon. Ei niinkään fyysisissä myymälöissä, luultavasti siksi, että olemme antaneet henkilökunnalle kaikki tiedot selittääksemme asiakkaille, mitä tapahtui. Vaikeampaa se on verkossa, jossa voimme tavoittaa asiakkaat vain uutiskirjeiden ja sosiaalisten kanavien kautta." sanoo Niklas Sandin.

Ja Niklas Sandin ei säästele sanojaan kun häneltä kysytään, miten kaikki meni niin huonosti.

"Suurin velka, niiden idioottien lisäksi, jotka myivät THC-sekoitusta.Haluan antaa tiedotusvälineille. Tiedotusvälineet kaikkialla maailmassa, myös Ruotsissa, salasivat viikkojen ajan sen tosiasian, että kuolleet ja sairaat vejpat laittomat THC-aineet. Juuri tänään luin News Direct osoitteeseen "26 raportoitua sähkösavukekuolemaa"joka totesi artikkelissa, että sairauksille ei ole selitystä, vaikka niitä onkin. Hyvä luoja. Kirottu on vain etunimi.

"Ei hyvä arvostelu" 

Ruotsalaisen Mixologyn Niklas Linder toivoo, että tilanne on väliaikainen. Hän arvostelee kuitenkin myös tapaa, jolla valtavirran tiedotusvälineet ovat käsitelleet keuhkosairauksia ja kuolemantapauksia.

"Ruotsalaiset ovat yleisesti ottaen kansainvälisesti hyvin perillä asioista ja omaksuvat paljon tietoa ulkomaisista tiedotusvälineistä, mutta tämän lisäksi ruotsalaiset tiedotusvälineet ovat usein taipuvaisia enemmän tai vähemmän kopioimaan ulkomaisia artikkeleita ilman asianmukaista tarkastelua, kun on kyse kiistanalaisista aiheista, kuten vejping tekee", sanoo vejping. Niklas Linder.

Vejpkollen on etsinyt muita vejp-alan yrityksiä Ruotsissa ja päivittää artikkelia tarvittaessa.


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *