"Forbud mod e-cigaretter fører til flere døde rygere"

Det amerikanske udbrud af lungesygdom, der er forbundet med e-cigaretter og ulovlig THC-juice, har ikke spredt sig ud over det nordamerikanske kontinent. Og britiske sundhedseksperter holder fast i deres råd til regelmæssige brugere af e-cigaretter: Du skal ikke bekymre dig om at blive syg.

"Det, der sker i USA, sker ikke her i Storbritannien eller i andre lande, hvor vejpning er veletableret. Det er tydeligt, at det er et lokalt problem."
Der står John BrittonProfessor og direktør ved Britisk center for tobaks- og alkoholstudier i Nottingham til Avisen Financial Post.

Over 3,6 millioner briter bruger nu e-cigaretter regelmæssigt. Det britiske folkesundhedsagentur var derfor hurtigt ude med en kommentar til årsagerne til lungesygdomme i USA: E-juice, der indeholder THC og stoffet e-acetat. Det handlede aldrig om almindelige e-væsker eller e-cigaretter. Og det var klart fra starten, ifølge det britiske sundhedsministerium.

"Disse stoffer, primært olier, er forbudt at bruge til vejpning i Storbritannien. Samtidig har vi en strengere lovgivning for e-cigaretter og e-juice i Europa sammenlignet med USA. Det gælder også for markedsføringen af disse produkter, som ikke må være rettet mod unge mennesker. Og vi regulerer det nøje", siger Ann McNeillProfessor i tobaks- og stofafhængighed ved Institute of Psychiatry Psychology & Neuroscience ved King's College London, til Finansavisen.

Rygere får det forkerte budskab

Både John Britton og Ann McNeill bemærker, at antallet af rygere i Storbritannien falder hurtigere end i USA. En af grundene til dette er vejpningen, siger de.

"Det ville være meget uheldigt, hvis rygere afholder sig fra at bruge e-cigaretter på grund af det, der sker i USA", siger han. John Britton.

Han er også bekymret over de forbud mod e-cigaretter, der er ved at blive indført i Indien og nogle amerikanske stater. De er uhensigtsmæssige ud fra et folkesundhedsperspektiv og sender det forkerte budskab til rygerne.

"Rygere får at vide, at vejpning er farligt og ikke, som forskningen viser, 95 procent mindre skadeligt end cigaretter. Og det er virkelig en no-brainer. Hvis nogen fortsætter med at ryge, mister de en dags liv for hver fire dage, de ryger. At forbyde et alternativ som e-cigaretter betyder, at flere mennesker dør af at ryge." siger John Britton til Financial Post.

Kilder:
John Brittons debatindlæg om hysteriet omkring e-cigaretter

Finncial Post/Reuters: Vaping-sygdom og -dødsfald er sandsynligvis meget sjældne uden for USA, siger eksperter


Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *