Tandlæger opfordrer rygere til at skifte til e-cigaretter

Tandlæger i Filippinerne opfordrer rygere til at skifte til e-cigaretter. 
"Hvis rygende patienter ikke holder op med at ryge, vil vi se flere dødsfald blandt patienter på grund af mundhulekræft," siger Dr. Fernando Fernandez til Manila Times.

Tandlæger i Filippinerne opfordrer rygere til at skifte til e-cigaretter. Det rapporterer Avisen Manila Times. Det sker efter en udtalelse fra den filippinske tandlægeforening, PCOMS, som nu hæver stemmen i en betændt debat om vejping og reduktion af tobaksskader i landet.

Som Vejpkollen tidligere rapporteret E-cigaretter har skabt en politisk storm i Filippinerne. Det, der startede med et totalforbud mod alle vejp-produkter, som senere blev erstattet af skrappe regler, har udviklet sig til en international korruptionsskandale. I centrum for det hele står det filippinske sundhedsministerium, som efter eget udsagn har modtaget penge fra amerikanske anti-tobaksgrupper til at finansiere tobakskontrol i landet.

Tandlæger: Skift til e-cigaretter

Filippinske medier har dækket begivenhederne løbende, og kritikken har været hård, især mod den USA-baserede Bloomberg Foundation. Fonden, som finansierer en stor del af WHO's arbejde med tobakspolitik, er blevet beskyldt for moderne kolonialisme i sine bestræbelser på at forbyde mindre skadelige alternativer til rygning.

I forbindelse med en større undersøgelse af e-cigaretter og de kritiserede love valgte Filippinernes største tandlægeforening at give sin holdning til kende.

"Vi forsøger at overtale vores patienter til at holde op med at ryge. Hvis de ikke kan holde op på anden måde, råder vi dem til at skifte til alternative, røgfrie muligheder, såsom e-cigaretter, for at droppe nikotinen", siger tandlæge Dr. Fernando Fernandez i Manila Times.

Ønsker at reducere risikoen for mundkræft

Rygning forårsager blandt andet mundhulekræft, og ifølge Dr. Fernando Fernandez bør alle tandlæger gå ind for skadesreduktion for at reducere antallet af dødsfald blandt rygende patienter. Foreningen siger, at anbefalingen er baseret på videnskabelige beviser og en bred konsensus blandt sundhedsforskere og læger om skadesreduktion.

"Hvis rygerne fortsætter med at ryge, vil vi se flere dødsfald blandt patienterne på grund af mundhulekræft," siger Dr. Fernando Fernandez til Manila Times.

Kilder til denne artikel:
Tandlægegruppe præciserer holdning til e-cigaretter - Manila Times


Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREONKan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *